- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Море кофера и торби, отказани летови: Хаос на лондонском аеродрому /видео, фото/

CC0 / Pixabay / Пртљаг
Пртљаг - Sputnik Србија, 1920, 20.06.2022
Пратите нас
Хиљаде Британаца који су кренули на одмор суочило се са хаотичним сценама на аеродромима, пошто је Хитроу наложио авио-превозницима да откажу 10 одсто летова како би ослободили два терминала и изборили се са проблемом заосталог пртљага.
Око 15.000 путника погођено је кризом на лондонском аеродрому Хитроу, а неки чекају и по 12 сати да добију свој пртљаг.
Фирма „Изи џет“ саопштила је да ће смањити број летова због проблема који су се појавили у ваздушној луци.

Хаос на лондонском аеродрому

Након неколико недеља отказивања летова због кризе са кадровима, хаос на аеродрому кулминирао је током викенда, а ни данас није боља ситуација, пише „Дејли мејл“.
„Вирџин Атлантик“ отказао је летове за Њујорк и Лос Анђелес, а „Бритиш ервејз“ планирао је мањи број отказивања, међу којима су летови за Тулуз и поласци из Марсеља.
Путници се жале да због вишесатног чекања остају без залиха хране и воде.
Криза због мањка особља на аеродромима није новост. Зато се путницима саветује да дођу неколико сати пре планираног лета због дугих редова приликом прегледа пртљага и пријављивања.

Технички проблеми

„Извињавамо се због потешкоћа са којима су се путници суочили протеклог викенда“, изјавио је представник за медије Аеродрома Хитроу и додао:
„Технички проблеми који утичу на системе пртљага довели су до тога да затражимо од авио-превозника који користе терминале 2 и 3 да у понедељак смање распоред. То ће нам омогућити да умањимо трајне проблеме и молимо све путнике да најновије информације потраже код својих авио-превозника“.
Путници су се у данас још од четири сата ујутру суочили и са редовима на аеродромима у Бристолу и Манчестеру.
Проблем на Хитроу појавио се још у петак када је откривена „техничка грешку“, а онда је настао огроман заостатак у испоруци пртљага.
Из управе аеродрома поручују да чине све како би сви путници могли да дођу до свог пртљага, напомињући да је пртљаг одговорност авио-превозника, а не аеродрома, пренео је портал „Дневник“.
Земљина лопта у рукама човека - Sputnik Србија
Све вести из света

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала