- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Највећа мистерија светског тениса – чак и за Ђоковића /видео/

© AP Photo / Hamish BlairАустралијски тенисер Ник Кирјос током меча против Доминика Тима на Аустралијан опену 2021.
Аустралијски тенисер Ник Кирјос током меча против Доминика Тима на Аустралијан опену 2021. - Sputnik Србија, 1920, 20.06.2022
Пратите нас
Ник Кирјос је тенисер неизмерног талента, али толико неуравнотежене главе да од њега љубитељи белог спорта никада не знају шта могу да очекују. Али, велике звезде увек зазиру од њега.
Равни и експлозивни ударци, ингениозни сервиси испод руке, волеји иза леђа, све то у свом арсеналу има Кирјос, али његов таленат по правилу остаје у сенци понашања које не приличи професионалном спортисти.
Ако се све то стави по страни, Кирјос као тенисер има нестваран резултат против фаворита, а посебну пажњу привлачи његов скор у дуелима са актуелних најбољих осам играча на АТП листи.
Једини позитиван у дуелима са Кирјосом је Рафаел Надал са којим је одиграо и највише мечева – укупно девет.
Надал је славио у шест наврата, али Ђоковић никада није и Аустралијанац га је победио у једина два сусрета, оба 2017. године – на Индијан Велсу и у Акапулку, максималним резултатом у два сета.
Кирјос је позитиван и у дуелима са најбољим тенисером света Данилом Медведевим (2-1), као и против другог играча на АТП листи Александра Зверева (4-3).
Аустралијанац је бољи и од Стефаноса Циципаса (3-1), као и Андреја Рубљова (2-1), са Каспером Рудом има нерешено (1-1), док се са младим Карлсом Алкарасом никада није сусрео.
И на све то треба додати да је Кирјос тренутно 45. играч на АТП листи, што га у поређењу са резултатима против најбољих чини актуелном највећом мистеријом светског тениса.
Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 15.06.2022
СПОРТ
Са њим је увек забава – Кирјос лудовао па избацио Циципаса /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала