- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија применила нове високопрецизне ракете „изделије 305“ у специјалној војној операцији/видео/

© УПСИ МО РФЛансирање ракете из ракетног система "Искандер"
Лансирање ракете из ракетног система Искандер  - Sputnik Србија, 1920, 20.06.2022
Пратите нас
Русија је током специјалне војне операције у Украјини применила нове високопрецизне авионске ракете „изделије 305“ које се користе за уништавање важних војних објеката, саопштио је Спутњику добро обавештени извор.
„Војна авијација Русије је у оквиру специјалне војне операције у Украјини применила нове лаке и вишенаменске вођене ракете ‘305’. Ракете се примењују са ударних хеликоптера Ми-28НМ по ваћним објектима украјинске војске, на пример на складишта са муницијом и горивом“, рекао је саговорник.
Он је објаснио да нове ракете са великом прецизношћу погађају циљ и да су одступања највише два метра.
Извор је додао и да постоје различити режими навођења ракета. У варијанти „испаљене-заборављене", мета се пресреће помоћу оптичко-електронске главе за навођење ракете, док се још налази на хеликоптеру, а након лансирања ракета је потпуно аутономна.
Друга варијанта је режим даљинске контроле, приликом које се лансирање одвија док се објекат још не види. У том случају ракета лети у инерцијалном режиму, а када се приближи циљу, укључује се слика која се преноси на екран оператера у кокпиту хеликоптера. Оператер идентификује и означава циљ и координате преноси глави за навођење.
Ракете „изделије 305“ су први пут представљене на изложби „Армија 2021“. Ракета је произведена у фабрици КБМ у Коломни. Ракете су пројектоване тако да могу да погоде појединачне и групне, непокретне и покретне циљеве и дању и ноћу. Домет ракете је 14,5 километара, његова лансирна тежина је 105 килограма, тежина експлозивне борбене јединице је 25 килограма.
Удар ракетама калибар на террористическу групу ДАЕШ у Сирији - Sputnik Србија, 1920, 19.06.2022
РУСИЈА
Руска војска објавила снимак: Тренутак лансирања „калибара“ на војне објекте у Украјини /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала