Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Шапић кандидат за градоначелника, представио свој тим

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Шапић
Александар Шапић - Sputnik Србија, 1920, 20.06.2022
Пратите нас
Председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић за новог градоначелника Београда предложио је Александра Шапића, који је затим одборницима представио свој тим, заменицу градоначелника и 13 чланова Градског већа.
Образлажући предлог, Никодијевић је рекао да је Шапић био један од најуспешнијих српских спортиста свих времена, али да га за функцију градоначелника највише препоручују чињенице да је три пута био биран за председника општине Нови Београд, те да је био први на листи „Александар Вучић - Заједно можемо све“, која је добила највише гласова на изборима.
„Његов програм на општини Нови Београд је непосредна комуникација са грађанима и посвећеност решавању проблема са којима се људи сусрећу на дневном нивоу. Посебну пажњу је посветио старијим суграђанима, као и подстицању најмлађих да се баве спортом“, рекао је Никодијевић.
Подсетио је да је листа „Александар Вучић - Заједно можемо све“ освојила апсолутну победу на изборима и да зато сматра логичним да се данас изабере човек коме су Београђани указали највеће поверење за функцију градоначелника, преноси Танјуг.
Шапић је затим представио свој тим, заменицу градоначелника Весну Видовић и 13 чланова Градског већа.
Представљајући Весну Видовић, рекао је да је велики део каријере посветила управо оној категорији којој је обећао да ће се максимално посветити - а то су сви они која раде са децом - васпитачи, наставници, сви који се баве васпитавањем и образовањем деце.
Додао је да не зна колико ће бити у прилици да побољшају њихова материјална примања, а да ће учинити све да им врате достојанство.
За чланове Градског већа предложио је Милоша Дангубића, Зорана Адамовића, Стеву Марушића, Горана Спасојевића, Бориса Бурсаћа, Вука Мирчетића, Александру Чамагић, Марију Лековић, Небојшу Петровића, Ружицу Белановић, Игора Мушића, Виолету Филип и Слободана Шолевића.
Након кратке паузе почела је расправа о кандидатима за челне градске функције.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала