- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Скупштина Републике Српске није подржала Додиков вето на споразум са Британијом

© AP Photo / Radivoje PavicicСедница Скупштине Републике Српске
Седница Скупштине Републике Српске - Sputnik Србија, 1920, 20.06.2022
Пратите нас
Народна скупштина Републике Српске није подржала вето српског члана Председништва БиХ на Одлуку о покретању поступка за вођење преговора ради закључивања споразума о партнерству, трговини и сарадњи између БиХ и Велике Британије, коју је без консензуса усвојило Председништво БиХ.
Додик је прогласио ову одлуку, усвојену 8. јуна, веома штетном по виталне интересе Републике Српске и позвао народне посланике да се изјасне.
„Гласањем за Споразум са Великом Британијом опозиција, предвођена ПДП-ом и СДС-ом, гласала је против Републике Српске“, истакао је Додик после седнице НСРС.
„То показује и њихову послушност према британској Амбасади јер су институције Српске утврдиле да се Споразумом не поштују дејтонске надлежности. И то народ треба да зна“, написао је Додик на Твитеру.
По Уставу БиХ, Народна скупштина Републике Српске разматра Изјаву српског члана Председништва БиХ и уколико је потврди двотрећинском већином, оспорена одлука Председништва БиХ не ступа на снагу.
На данашњој посебној седници Парламента Српске није било двотрећинске подршке.
Посебној седници НСРС, поред српског члана Председништва БиХ Милорада Додика, присуствовали су и председница Републике Српске Жељка Цвијановић, председник Владе Републике Српске Радован Вишковић и председавајући Савета министара Зоран Тегелтија.
Додик је у обраћању посланицима рекао да је Споразум о партнерству, трговини и сарадњи између БиХ и Велике Британије веома штетан по виталне интересе Републике Српске због бројних мањкавости које су, између осталог, утврдила надлежна министарства у Влади Републике Српске, пренео је Танјуг.
Додик је навео да тај споразум, између осталог, увлачи Српску у признање Косова.
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 20.06.2022
РЕГИОН
„Увлачи у признавање Косова“: Додик упозорава - Споразум БиХ са Британијом веома штетан
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала