Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Патријарх српски Порфирије у посети Охриду

© Фото : СПЦПатријарх Порфирије у Охриду
Патријарх Порфирије у Охриду - Sputnik Србија, 1920, 21.06.2022
Пратите нас
Патријарх српски Порфирије посетио је данас цркву Светог Климента и Светог Пантелејмона у селу Плаошник на обали Охридског језера.
Заједно са Архиеписком охридским и македонским Стефаном, патријарх српски Порфирије поклонио се светињама храма, објављено је на сајту Српске православне цркве.
"Данас смо имали прилику да видимо шта су православни хришћани пре много векова сматрали најважнијим у свом животу. Гледајући ове светиње, разумели смо да им је важније од свега било да чувају своју хришћанску православну, веру, али не само да чувају него да и живе православном вером, а то значи по Јеванђељу.
Ништа друго да немамо, него само искуство када обилазимо овакве светиње, имамо јасну поруку за нас данас који смо изложени разним изазовима који нуде неке нове вредности и нове погледе на свет", поручио је патријарх Порфирије.
"Клањајући се светињама и долазећи на место светиња имамо најбољу могућу шансу и прилику да се загледамо у себе, да се дивимо ономе што су они пре нас живећи православном вером оставили као предање и духовну културу. Тако имамо и могућност да будемо укорењени у предању и да се наоружамо и да живимо у свом времену као савременици свих људи. Радост и благослов су велики да можемо да се поклонимо светињама, да упалимо свећу, да се помолимо Богу за спасење читавог света, за мир у свету, за мир међу људима, за међусобно разумевање и спремност да свако нађе своје место под сунцем. Нека сте сви благословени и хвала вам на љубави", наводи се на сајту СПЦ.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала