- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Почео највећи штрајк железничара у Великој Британији

© Stefan RousseauНационални штрајк железничара у Великој Британија
Национални штрајк железничара у Великој Британија - Sputnik Србија, 1920, 21.06.2022
Пратите нас
Велика Британија суочила се данас са највећим штрајком железничара у последњих 30 година, а десетине хиљада запослених прекинуло је рад због спора о платама. Блокаде су постављене у зору и биће присутне све до суботе, што ће зауставити и саобраћај метроа у Лондону.
Око 40.000 железничара штрајкује због замрзавања плата и смањења броја радних места, а синдикати сматрају да је то само почетак могућег „лета незадовољства“ са наставницима, медицинарима, па чак и адвокатима, преноси Танјуг писање Ројтерса.
„Наша кампања ће трајати онолико дуго колико то буде потребно“, рекао је у понедељак Мај Линч, генерални секретар синдиката Железничких, поморских и транспортних радника (РМТ).
„Нетворк рејл“, компанија која управља британском железничком инфраструктуром, учинила је све да избегне данашњу обуставу, нагласио је њен извршни директор Ендрју Хејнс.
Он је за Би-Би-СИ рекао да му је јако жао због поремећаја са којима се путници суочавају.
Протест железничких радника подразумева да ће само око половина британске железничке мреже бити отворена у дане штрајка, са веома ограниченим услугама на тим пругама, наводи Ројтерс.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала