- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин: Русија ће бити још снажнија

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 21.06.2022
Пратите нас
Руски председник Владимир Путин рекао је да ће модернизација у војном сектору несумњиво бити од користи војсци и флоти и да ће Русија бити још снажнија.

„Наша војска и флота се модернизују у најважнијим сегментима складу са потребама данашњице. И та модернизација ће бити од користи за читаву војну организацију државе. Нема никакве сумње, бићемо још снажнији“, рекао је Путин током сусрета са питомцима Виших војних школа у Кремљу.

Према његовим речима, Русија је кроз целу историју пролазила кроз искушења.
„У историји Русије вероватно никада није било периода када смо могли, као у некој срећној земљи, али на карти готово неприметној, да осећамо да можемо ништа да не предузимамо. Русија је увек пролазила кроз искушења, као и што сваки човек који иде ка свом циљу увек пролази кроз позната искушења“, рекао је он.
Путин је навео да се једноставно не догађа да некога просто узму под руку и доведу до жељеног резултата.
„У таквим ситуацијама човек, по правилу, не може да управља ефикасно оним што му је пало с неба. Да би се достигао циљ увек се морају превазићи одређене потешкоће, али пут одређује онај ко њиме хода“, поручио је он.
Русија сада пролази кроз још један низ искушења, ограничења постоје, али она ће бити превазиђена, указао је руски председник.
„Сви знамо колико се пажљиво читав свет, наша земља односе према томе шта се дешава у цивилном сектору. Да, ограничења постоје али она се превазилазе на различите начине, али се дефинитивно превазилазе и биће превазиђена“, рекао је он.
Путин је такође додао да руска војска брани право Русије на суверен развој.
„Садашњи официри и војници Русије, наследници поколења победника, унуци и праунуци хероја Великог отаџбинског рата, пожртвовано се боре за домовину. За наш народ. Воде борбу против међународних терориста у Сирији. Бране Донбас од нациста. Бране свет, безбедност нашег народа, право Русије на суверени развој. Поносимо се тиме што се наши борци који учествују у специјалној војној операцији боре одважно, професионално, као прави хероји“, поручио је он.
Војници различитих националности боре се раме уз раме, а у том јединству, вери у исправност онога што раде и огромној, истинској народној подршци коју наши војници осећају – у тиме лежи несаломива снага Русије, истакао је председник.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала