- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руске снаге осујетиле десант Кијева на Змијско острво; уследио одговор за напад на нафтну платформу

© Sputnik / Константин Михальчевский / Уђи у базу фотографијаРуски војници у Донбасу
Руски војници у Донбасу - Sputnik Србија, 1920, 21.06.2022
Пратите нас
Украјинска војска је у уторак ујутру покушала да заузме Змијско острво ваздушним и артиљеријским нападима и десантом, рекао је портпарол Министарства одбране Русије Игор Конашенков, наводећи да је противник од десанта одустао после неуспешног покушаја ракетирања острва.
У ваздушном нападу на острво је учествовало више од 15 украјинских дронова који су били навођени уз помоћ два дрона „бајрактар“, рекао је Конашенков и додао да је руска ПВО уништила 14 дронова, као и четири ракете и пројектил из система „Ураган“.
Ниједан украјински пројектил није успео да погоди циљ, нагласио је Конашенков.
Генерал је прецизирао да су ракетни и артиљеријски напади на Змијско острво изведени украјинским ракетама „точка-У“, пројектилима испаљеним из вишецевних ракетних бацача „ураган“ и 155-милиметарских хаубица М-777.
Конашенков је додао да је у ваздушном простору у области око Змијског острва уочен стратешки обавештајни дрон америчке авијације „глобал хок“ RQ-4.

Одговор на гранатирање нафтне платформе

Русија је високопрецизним ракетама "оникс" уништила хангаре са беспилотним летелицама "бајрактар" ТБ2 код Одесе као одговор на диверзије Украјине и на гранатирање нафтних платформи у Црном мору.
Руска авијација је онеспособила два ракетна система С-300 у Одеској области. Осим тога, на острву Кубански су уништена два артиљеријска вода америчких хаубица М-777.
Министарство одбране Русије је саопштило и да Украјина спроводи принудну мобилизацију у Дњепропетровску, Харковској и Запорошкој области.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала