- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Српски тенисер упуцан у Америци, упућен апел за помоћ

© Sputnik / Лола ЂорђевићТениски рекет и лоптица
Тениски рекет и лоптица - Sputnik Србија, 1920, 22.06.2022
Пратите нас
Српски тенисер Лука Стојановић (21) упуцан је 13. маја ове године у Америци, и од тада води велику животну битку. Многи пријатељи, тенисери и тенисерке, ангажовали су се да му помогну, а међу њима је и име Новака Ђоковића.
Инцидент у којем је Лука упуцан догодио се пре нешто више од месец дана када га је нападач (младић) упуцао у кук након што је седео у аутомобилу српског тенисера, вероватно покушавајући да га украде.
Захваљујући великом броју операција и трансфузија крви, Стојановић је успео да преживи, али му је преостало да плати не тако мале трошкове лечења.

„Опоравак ће трајати дуго, али тече добро за сада. Нажалост, серија операција ме је коштала 310.000 долара што покрива негде 80 одсто здравственог осигурања. Мени преостаје да сакупим преосталих 20 одсто. Није ми пријатно што то морам да радим, али многи су питали како могу да помогну. Нажалост, тренутно је једини начин да помогнете да ми донирате новац“, објавио је Лука на Инстаграму.

На страници за прикупљање средстава "гофундме" може се донирати за помоћ Стојановићу, а на свом Инстаграм профилу апел је објавила и Олга Даниловић, која је позвала своје пратиоце да донирају.
На листи донатора може се видети и име Новака Ђоковића. Да ли је то сигурно био трећи тенисер планете није стопостотно сигурно, али стоји да је у његово име донирано 5.000 долара.
Иначе, повређени Стојановић је родом из Параћина, а поред родитеља, оца Владимира и мајке Марије, има и млађу сестру Тару.
Стојановић је 2020. био рангиран као трећи у Националној сениорској групи у САД, док је међу јуниорима био 836. на листи. Био је и шампион у дублу до 18 година 2018. као и пети тенисер у САД у том узрасту.
Апостолос Циципас (доле лево), отац грчког тенисера Стефаноса Циципаса - Sputnik Србија, 1920, 21.06.2022
СПОРТ
Систем је донео нова правила – највише им се радује Циципасов тата
Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 21.06.2022
СПОРТ
Ђере је бриљирао, али – Кирјос је опет био Кирјос /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала