- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Наставак серијала „Јужни ветар“: Милош Биковић спојио Русе и Американце у истом кадру /видео/

© Sputnik / Лола ЂорђевићГлумачка екипа серијала "Јужни ветар"
Глумачка екипа серијала Јужни ветар - Sputnik Србија, 1920, 22.06.2022
Пратите нас
Поводом почетка снимања друге сезоне серије „Јужни ветар: На граници“ на сету је уприличено дружење медија са продуцентима и делом глумачке и ауторске екипе.
Бројни припадници седме силе имали су прилике да у пријатној атмосфери проћаскају са холивудским глумцем Ериком Робертсом, славном руском глумицом Оксаном Акиншином, као и са главним актерима "Јужног ветра" Милошем Биковићем, Миодрагом Радоњићем и Микијем Манојловићем.
Наставак серијала Јужни ветар: „На граници“ има 10 епизода које доносе неочекиване обрте и у радњи и у развоју ликова. Питање Јужног тока постаје окосница још једног, историјски и географски неминовног сукоба између Истока и Запада на тлу Србије, условљавајући политичка превирања и сукобе на свим нивоима власти, уз учешће страних служби.
Одговарајући на питања окупљених новинара, Милош Биковић је објаснио назив наставка популарног серијала:
„Назвали смо овај наставак серије `Јужни ветар` – `На граници` зато што наши јунаци долазе на границу својих могућности, долазе до границе пуцања и фактички улазе у борбу за свој живот. Ми смо од једног малог филма, од кога нико ништа није очекивао, дошли до тога да већ сада имамо нешто што можемо слободно да назовемо међународним пројектом. Надам се да ће `Јужни ветар` наставити да расте“.
На констатацију Спутњика да је извео немогућу мисију у датом тренутку, а то је спајање Руса и Американаца у једном кадру, глумац одговара:
„Мислим да је креативност, уметност и култура нешто што нас спаја и нешто што би свакако морало да настави да испуњава ту мисију, иначе немамо перспективу као људски род“.
© Sputnik / Лола Ђорђевић Глумац Милош Биковић
 Глумац Милош Биковић - Sputnik Србија, 1920, 22.06.2022
Глумац Милош Биковић
Упитан да ли због тренутне ситуације у свету и цензуре свега руског на Западу, трпе његови пројекти на руском тржишту на ком је веома активан, Биковић каже да није приметио неке велике последице по његову каријеру.
„Јуче сам дошао из Москве. Тамо радим на једном филму. То је први филм у историји човечанства који је сниман у космосу. Ја нисам био у космосу али сам био у центру за припрему космонаута. То је импресивно, у питању су нека искуства која не могу да се пореде ни са чим“, објашњава глумац.
Биковићев лик у „Јужном ветру“, Петар Мараш, наставља своје битке. Неминовно и очигледно губећи позицију вође српског подземља, принуђен је да са својом породицом и екипом предузима све ризичније потезе, укључујући и уцену власти, не би ли преживели рат који му је наметнуо његов некадашњи вођа Црвени.
Српски глумац, који је кроз каријеру имао прилике да сарађује са великим звездама светске кинематографије, потврђује да су управо они највећи – најскромнији.
Уверили смо се да је један од таквих и Ерик Робертс, звезда новог серијала „Јужни ветар“, који је без великог околишања, али уз много шарма, саопштио медијима да још увек не зна апсолутно ништа о Србији.
„Нисам видео ништа од Србије. Видео сам моју хотелску собу и филмски сет. Када сам стигао, о вашој земљи нисам знао апсолутно ништа, али сваки дан учим по нешто“, рекао је кроз смех глумац, који је иначе рођени брат Џулије Робертс.
© Sputnik / Лола ЂорђевићХоливудска звезда Ерик Робертс
Холивудска звезда Ерик Робертс - Sputnik Србија, 1920, 22.06.2022
Холивудска звезда Ерик Робертс
Он тумачи лик пензионисаног агента ЦИА који почиње да ради за нафтни конгломерат у чијем интересу је да спречи зависност Западне Европе од руског гаса. Спутњик га је питао да прокоментарише ту улогу мало детаљније.
„Он је с једне стране добар момак, а са друге је неко кога не желите никада да сретнете. Он није лош човек, али мора да ради лоше ствари како би опстао у свом послу. Свиђа ми се тај лик, али ако бих се нашао са њим очи у очи, плашио бих га се, пошто је врло интелигентан, врло паметан и веома опасан“, објашњава Робертс.
Амерички глумац имао је само речи хвале за своје руске колеге:
„Они су сјајни! Руски глумци су веома добри глумци“.
Присутним медијима последња се обратила руска глумица Оксана Акиншина. На питање Спутњика како се осећа у Србији и прија ли јој боравак у нашој земљи, она каже:
„Јуче сам тек стигла, тако да се одмарам јер је пут био тежак. Још увек нисам видела Србију, али Милош (Биковић) ми обећава да ће ми показати вашу земљу“.
С обзиром да тумачи лик припаднице руске тајне службе, војно обучене и спремне за сваки задатак, Оксана је открила колико је физички и ментално било захтевно ући у улогу.
„Одувек сам хтела да глумим неку шпијунку, али увек добијем захтевне улоге неких сурових жена“, каже Акиншина за Спутњик.
© Sputnik / Лола ЂорђевићГлумица Оксана Акиншина
Глумица Оксана Акиншина  - Sputnik Србија, 1920, 22.06.2022
Глумица Оксана Акиншина
Упитана да ли пројекти попут овог, у данашњем свету, и поред забрана руске уметности на Западу, доприносе очувању културолошких веза, глумица одговара:
„За Русију је и пре овога била важна интеграција у Европу и Америку, тако да се сада ништа посебно на том плану не дешава другачије у односу на пре. Драго нам је што је ово заједнички пројекат, заједничка продукција која омогућава ту врсту интеграције“.
„Јужни ветар: На граници“ биће сниман у Србији, Хрватској и Русији, а још увек се разматрају локације у Италији и Црној Гори. Глумачкој и ауторској екипи предстоји 100 снимајућих дана.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала