- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Украјинска војска диже у ваздух школе и за то оптужује руске снаге

© УПСИ МО РФРуска војска у Украјини
Руска војска у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 22.06.2022
Пратите нас
Украјинска војска извела је провокацију у Авдијевки (ДНР) како би оптужиле руске Оружане снаге за, наводно, уништавање објеката цивилне инфраструктуре дизањем у ваздух школе, изјавио је генерал-пуковник Михаил Мизинцев, начелник Центра за управљање одбраном Русије.

„У Авдијевки, Доњецка Народна Република, стручњаци Центра за информационе и психолошке операције Оружаних снага Украјине извели су још једну провокацију са циљем да се оптуже руске Оружане снаге да су наводно уништиле цивилну инфраструктуру. Да би то урадили, националисти су дигли у ваздух школу број 6 (Булевар Шевченка) и објавили монтиране фотографије и снимак у украјинским и западним медијима“, рекао је он.

Мизинцев је упозорио међународну заједницу и организације да се спрема још једна „нехумана провокација“ коју су припремиле украјинске власти у ДНР.
„У Славјанску, округ Краматорска, милитанти украјинских оружаних формација минирали су улицу Хероја Рада са обе стране, а локално становништво намерно није обавештено“, рекао је он.
Мизинцев је нагласио да руска војска током специјалне операције не гађа објекте цивилне инфраструктуре и да се према цивилном становништву односе „искључиво хумано“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала