- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров: Напад Израела на аеродром у Дамаску је озбиљан инцидент

© МИД РФ / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2022
Пратите нас
Напад Израела на цивилни аеродром у Сирији је веома озбиљан инцидент који је на одређено време онемогућио испоруку хуманитарне робе у Сирију. Москва је од Израела затражила да поштује резолуцију Савета безбедности Уједињених нација, изјавио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.
Министарство саобраћаја Сирије је прошле седмице саопштило да су писта аеродрома у Дамаску и осветљење били онеспособљени након напада израелске авијације, а оштећен је и један терминал.
„На огромну жалост последњи инцидент је веома, веома озбиљан. То је био напад на цивилни аеродром, који је у суштини довео до прекида рада аеродрома на неколико недеља, укључујући и проблеме који су се јавили због немогућности да се испоручује хуманитарна роба ваздушним путем“, рекао је Лавров и додао да је Русија затражила од Израела да поштује Резолуцију 2254 Савета безбедности УН.
„Наставићемо да бранимо ту позицију у контактима с Израелом, али и с другим земљама које су на овај или онај начин укључене у решавање сиријске кризе“, истакао је Лавров.
Међународни аеродром у Дамаску - Sputnik Србија, 1920, 10.06.2022
РУСИЈА
Москва одлучно осуђује напад Израела на аеродром у Дамаску
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала