- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Отац Илона Маска открио шта су о његовом сину говорили у школи: Само је буљио у празно

CC BY 2.0 / Flickr/Daniel Oberhaus / Илон Маск
Илон Маск - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2022
Пратите нас
Амерички милијардер и најбогатији човек на свету, Илон Маск, од детињства је, чини се, привлачио пажњу околине. Његов отац, са којим нема најбољи однос, присетио се неугодне ситуације из школе коју је похађао његов син.
Ерол Маск је открио да су наставници Илона називали „ретардираним“ јер је стално буљио у празно, преноси портал Кликс.ба.
Једном приликом, директор и учитељица другог разреда школе у Јужној Африци запрепастили су Ерола речима да би његов тада седмогодишњи син можда требало да похађа специјалну школу.
„Учитељица ми је кроз сузе рекла: 'Мислимо да је Илон ретардиран'. Били су врло директни", присетио се Ерол.
Иако су истакли да не виде проблем у његовом раду у школи, није им било јасно шта се дешава, а ситуација се није мењала ни када би „протресли“ Илона.
У Јутјуб емисији „Отац генија“ овај 76-годишњак је рекао: „Знао сам да није ретардиран, али нисам знао шта да им кажем“.
На крају се испоставило да је Илоново понашање било проузроковано проблемима са слухом, а ствар се поправила када су му у ухо уградили сићушну цевчицу.
Илонов отац је испричао и како су га из школе звали и због „оштрог језика“ његовог сина:
„Ако би неко рекао нешто што он није сматрао паметним, говорио би им: 'То је глупо' или 'Ти си глуп'. Могуће да је то наследио од мене, иако се надам да није“, присетио се његов отац.
Милијардер је још раније отворено говорио о свом одрастању са Аспергеровим синдромом, обликом поремећаја из аутистичног спектра где особе имају потешкоћа у друштвеном односу с другима, недостаје им вештина невербалне комуникације, физички су неспретне и не показују емпатију.
Илон Маск такође никада није скривао шта мисли о свом оцу, а у интервјуу за „Ролинг стоун“ 2017. године описао га је као „ужасно људско биће“, кривећи га за своје „јадно“ детињство.
Оснивач компаније Тесла Илон Маск - Sputnik Србија, 1920, 04.06.2022
ЕКОНОМИЈА
Илон Маск има „суперлош предосећај“, тражи отпуштања 10 одсто радника у „Тесли“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала