- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

РХМЗ упозорава, упаљен метео-аларм за целу Србију

© SputnikНевреме
Невреме - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2022
Пратите нас
Републички хидрометеоролошки завод Србије објавио је јутрос упозорење за подручје Србије на интензивне пљускове са грмљавином.
"Ујутро и пре подне у источним и југоисточним пределима Србије интензивни пљускови са грмљавином и краткотрајно јак ветар", наводи се на сајту РХМЗ.
Како је најављено, током јутра изнад већег дела Србије биће облачно, у Војводини и на западу Србије местимично са кишом умереног интензитета, а на подручју Шумадије, Поморавља, источне и југоистоисточне Србије интензивни пљускови са грмљавином и појачаним ветром у зони пљуска.
Због кише и грмљавине на снази је наранџасти метеоаларм за подручја источне и југоисточне Србије и Поморавља, док је за остале делове земље на снази жути метео-аларм.
Жути метео-аларм значи да временскe појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима и не предузимајте непотребне ризике.

Метео-аларм наранџасте боје означава опасно време, то јест прогнозиранe су опасне временске појаве, а таквог су интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Треба бити врло обазрив, свестан ризика и редовно информисан о детаљима очекиваних метеоролошких услова. Пратити савете које дају надлежне државне службе, пише на сајту РХМЗ.
Муња - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2022
ДРУШТВО
Удар грома у Младеновцу изазвао пожар, дим куља из објекта /видео/
Временска прогноза - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2022
ДРУШТВО
Време данас: Променљиво и нестабилно, до 29 степени
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала