- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Си Ђинпинг позвао земље БРИКС-а да се боре против једностраних санкција и менталитета „хладног рата“

© AP Photo / Andy WongКинески председник Си Ђинпинг на обележавању 110. годишњице Синхајске револуције у Пекингу
Кинески председник Си Ђинпинг на обележавању 110. годишњице Синхајске револуције у Пекингу - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2022
Пратите нас
Председник Кине Си Ђинпинг позвао је земље БРИКС-а (Бразил, Русија, Индија, Кина, Јужноафричка Република) да се боре против једностраних санкција, а међународну заједницу да одустане од менталитета „хладног рата“.
„Треба да се залажемо за искреност и праведност, да доприносимо томе да међународна заједница заиста буде вишестрана. Дужни смо да штитимо међународни поредак, чије су језгро Уједињене нације и међународно право, дужно смо да одустанемо од менталитета 'хладног рата' и супротстављања блокова“, нагласио је Си Ђинпинг.
Обраћајући се учесницима 14. самита БРИКС-а, који се ове године одржава путем видео-линка, кинески лидер је истакао да земље које учествују у тој организацији треба да појачају координацију макроекономске политике и да осигурају стабилност испорука робе и производних ланаца.
„Неопходно је да ујединимо напоре да се обнови економија, да се продуби координација у области макроекоомије и да се осигура несметан рад производних ланаца и испорука“, нагласио је Си Ђинпинг.
Позивајући земљњ БРИКС-а да се залажу против једностраних санкција, као и њихове злоупотребе, Си Ђинпинг је нагласио да ће на тај начин „велика породица коју чини човечанство с јединственом судбином“ надмашити малу групу хегемона.
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2022
РУСИЈА
Путин: Запад финансијским механизмима сопствене грешке пребацује на остатак света
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала