- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Луди Србин“ је пронашао новог егзотичног пулена: „Може да живи на Тибету, а може и у Хрватској“

© Фото : Скриншот / Јутјуб / San Antonio SpursЏереми Сохан
Џереми Сохан - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2022
Пратите нас
До последњег момента се помишљало да би Грег Попович, у свом потенцијално финалном НБА драфту у каријери, за свој Сан Антонио могао да изабере српског кошаркаша Николу Јовића. То се није догодило, али „луди Србин“ није разочарао – егзотичан играч стиже у редове Спарса, Џереми Сохан, репрезентативац Пољске.
Момак рођен у Америци 2003. године изабран је као девети пик на драфту, са висином од 206 центиметара може да покрије крилне позиције, потенцијално и центарску, али је занимљивији од тога његов пут.
Његова мајка Анета је Пољакиња која је у Америку стигла како би играла кошарку и студирала, а сина је упознала са кошарком у – Енглеској.
Сохан се вратио у Америку како би уписао средњу школу, али је брзо отишао назад због пандемије вируса корона.
У међувремену наступао је за пољске националне селекције, освојио је злато у Подгорици 2019. године као део екипе играча млађих од 16 година, а у квалификацијама за Европско првенство 2022. године постао је најмлађи сениор у историји Пољске.
За 29 минута убацио је 18 поена, а истакао се и блокадом у последњим моментима утакмице.
Млади Сохан се у односу на ривале истакао – фризуром пошто стално мења боју косе чиме подсећа на легендарног Дениса Родмана, а из његове околине стижу гласови да је он „грађанин света“, да воли игру Дрејмонда Грина, уметност Салвадора Далија и надреализам као уметничку грану.
„Он је момак који би могао да живи на Тибету шест месеци. И да се окрене и да оде да живи у Хрватској на језеру са породицом наредних шест месеци“, говорио је помоћни тренер на Универзитету Бејлор Џон Џакус.
Његов колега Бил Питерсон пореди Сохана са Ароном Гордоном, чак и са Борисом Дијаом, док други аналитичари наводе да је он играч „без позиције“, односно да може да одговори захтевима на више фронтова.
А такве Попович највише воли.
Никола Јовић Адам Силвер - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2022
СПОРТ
Србин је завршио на Флориди и поручио: Ово је испуњење сна!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала