- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Милановић: Одлука Европског савета о Украјини је безобразни цинизам

© Tanjug / FOTO HINA/DANIEL KASAPХрватски председник Зоран Милановић
Хрватски председник Зоран Милановић - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2022
Пратите нас
Одлука Европског савета да се Украјини додели статус кандидата за чланство у Европској унији, а исто не учини Босни и Херцеговини, јесте безобразни цинизам и хрватска политичка трагедија, рекао је хрватски председник Зоран Милановић.
„Ово је издаја. Ово је хрватска политичка трагедија. Ово још не можемо ставити у категорију велеиздаје, али ово је издаја. Једна хладна, цинична и садистичка издаја у којој се људима који пате цинично објашњава да им се уствари помаже“, рекао је Милановић коментаришући останак БиХ у чекаоници за кандидатски статус у Унији, преноси Хина.
„Оно што је јуче усвојио Европски савет је такав безобразни цинизам којим се Пленковић још хвали. Кад ће БиХ добити статус кандидата? Кад испуни све оно што никада неће испунити јер некима у БиХ то напросто не одговара“, сматра хрватски председник.
Лидери држава чланица ЕУ донели су у четвртак у Бриселу историјску одлуку о додели кандидатског статуса Украјини и Молдавији и обећали европску перспективу Грузији. Али, то је изостало за БиХ.
Милановић је прозвао министра спољних послова Гордана Грлић Радмана за срамоћење Хрватске пошто је рекао да БиХ као дисфункционална држава не може бити кандидат за ЕУ.
„Шта је с Украјином? Украјина је функционална држава?“, запитао је Милановић и додао да му је драго да је Украјина добила статус кандидата.
„Међутим, БиХ је и пре руског упада у Украјину за Украјину била Швајцарска“, додао је Милановић.
Брисел - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2022
СВЕТ
Договорено: Украјина и Молдавија добиле статус кандидата за чланство у ЕУ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала