- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Легендарни Американац о српском бисеру: „Биће много добар"

© AP Photo / John MinchilloНикола Јовић
Никола Јовић - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2022
Пратите нас
Никола Јовић ће бити нови Србин у НБА лиги, као 27. пика на драфту изабрао га је Мајами Хит, а његово име заокружио је лично легендарни Пет Рајли.
Некадашњи тренер, а сада председник Мајамија, не сумња да ће кошаркаш Меге бити велико појачање за квалитетан тим са Флориде.
„Никола већ дуго игра кошарку са мушкарцима, веома такмичарску. Сви наши скаути су били у Европи и видели га како се развија. Веома је вешт. И заиста уме да шутне, а тек је напунио 19 година“, истиче Рајли.
Легендарни стручњак сматра да је пред талентованим кошаркашем напоран рад.
„Не можете да знате у ком правцу ће се развијати. Сва та такмичења широм света. Kвалитет такмичења је заиста порастао. Њега су одлично тренирали. Има висину од 213 центиметара, дугачак је, зна са лоптом, невероватно је вешт. Мислимо да смо заиста добро прошли. Највише ме је импресионирала та његова величина, дужина, толика вештина у тим годинама.“
Никола Јовић Адам Силвер - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2022
СПОРТ
Србин је завршио на Флориди и поручио: Ово је испуњење сна!
Америчке медије је занимало и да ли Рајли размишља о евентуалном трејду Јовића.
„Много тога се дешавало. Разговарали смо, али ја бих радије узео играча сада. Имамо тим, не знамо шта ће са њим да се деси у прелазном року, радије бисмо сада да развијемо играча. Пикове можемо да мењамо и после. Сада смо одлучили да га узмемо, јер нам се није нудило ништа толико занимљиво.“
Рајли подвлачи да ће Јовић морати да ради на одбрани.
„Сви ти момци од 19, 20 или 21 годину нису баш сјајни дефанзивци све док их не научите. Он је брз, довољно дугачак да игра одбрану, учићемо га.“
Американце је занимало и то због чега се Рајли одлучио да после више од 25 година драфтује играча који није играо у САД пре доласка у НБА лигу. За пример је узео Драгића који је дошао из Финикса у трејду.
„Да ли смо имали проблем са Гораном? Ако играч уме да игра не занима ме одакле је. Узбуђени смо. Овај мали ће да буде много добар... Таленат који ће тек да процвета, нисмо могли да га пропустимо на 27. пику. Он је јединствен играч с јединственом величином“, задовољан је Пет Рајли.
Никола Јовић - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2022
СПОРТ
Никола ипак не иде код Јокића, Италијан у љубичастом оделу први пик /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала