Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Поновно гласање у Великом Трновцу 30. јуна

© Sputnik / Лола ЂорђевићИзбори у Србији
Избори у Србији - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2022
Пратите нас
Републичка изборна комисија донела је данас одлуку да се 30. јуна понови гласање на бирачком месту број шест у Великим Трновцима, у општини Бујановац.
Ову одлуку РИК донела је на 77. седници којом је председавао председник РИК Валдимир Димитријавић, а која је још у току.
Иако је одлука о понављању избора донета, чланови РИК под тачком разно и даље дискутују на ову тему.
Димитријевић је, иначе, казао да ће се гласање на овом бирачком месту одржати у четвртак у периоду од седам до 20 часова. У Великом Трновцу, на гласачком месту број 6 у четвртак 23. јуна није одржано поновљено гласање за парламентарне изборе због несугласица међу члановима одбора, а касније је стигла дојава о постављеној бомби.
На бирачком месту у Основној школи „Мухарем Кадриу“, парламентарни избори требало је да се одрже четврти пут, пошто је Управни суд усвојио жалбу Коалиције Албанаца Долине Шаипа Камберија на неправилности током изборног процеса 27. маја.
На том бирачком месту у Великом Трновцу код Бујановца право гласа има 1089 грађана и од тог бирачког места зависи када ће бити проглашени резултати парламентарних избора који су одржани 3. априла.
Избори у Србији - Sputnik Србија, 1920, 17.06.2022
СРБИЈА
Четврти пут на гласање у Трновцу: Усвојена жалба, коначни резултати парламентарних избора на чекању
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала