- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Смртоносна клетва из „Харија Потера“ против Руса – ауторка одушевљена идејом лажног Зеленског

© AFP 2023 / JUSTIN TALLISЏоан К. Роулинг
Џоан К. Роулинг - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2022
Пратите нас
Британска књижевница Џ. К. Роулинг, ауторка серије књига о чувеном дечаку чаробњаку, дала је дозволу да се „смртоносна клетва“ из Харија Потера испише на украјинским пројектилима, не знајући да је заправо нова „жртва“ руских комичара, јутјубера Вована и Лексуса, који су се представили као украјински председник Владимир Зеленски.
Они су са њом разговарали о дешавањима у Украјини и подршци коју добијају од Велике Британије и ње лично.
Лажни Зеленски је „открио“ књижевници да је наредио трупама да испишу речи „Авада кедавра“ на пројектиле које ће испалити на градове Доњецк и Луганск у Донбасу. „Авада кедавра” је магична чаролија која изазива тренутну смрт у универзуму Харија Потера.
„Свиђа ми се шала“, рекла је Роулинг.
Комичари су Роулинговој рекли и да ће широм Украјине отворити књижевне клубове и назвати их по њој, а она је прихватила позив да дође и чита своје романе припадницима неонацистичког батаљона „Азов“ (против којих је у Русији покренут кривични поступак), иако ју је лажни Зеленски упозорио да више воле „немачке књиге“.
Роулингова се није противила ни идеји лажног Зеленског да се новац, прикупљен за украјинску децу путем њене добротворне организације, преусмери за куповину оружја за кијевске војне снаге.
„Разумем то“, рекла је она, додајући да жели да Украјина има сво оружје које јој је потребно.
Лажни Зеленски је предложио и да руски глумац Александар Кузњецов, који у филмској адаптацији њеног романа „Фантастичне звери и где их наћи: Тајне Дамблдора” глуми Хелмута,буде санкционисан на неки начин.
Роулингова је на то одговорила да ће „разговарати са одређеним људима“.
Књижевница је деловала изненађено када је лажни Зеленски истакао да ожиљак у облику муње на челу Харија Потера подсећа на слово „Z“, које је постало симбол руске операције у Украјини. Предложио јој је да га промени у симбол попут Златног трозупца, који се налази на грбу Украјине.
„Било би добро да урадим нешто поводом овога на друштвеним мрежама“,одговорила је Роулинг.
Међу другим истакнутим "жртвама" руских комичара, чија су права имена Владимир Кузњецов и Алексеј Стољаров, налазе се канадски премијер Џастин Трудо, турски председник Реџеп Тајип Ердоган, тадашњи демократски кандидат за потпредседника Камала Харис, принц Хари и поп икона Елтон Џон.
Маша и Лексус - Sputnik Србија, 1920, 30.03.2019
ЕКСКЛУЗИВНО Он је преварио Порошенка, Столтенберга и Гваида...(видео)
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала