- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Трамп: „Бог је донео одлуку“

© Фото : OCTAVIO JONESБивши амерички председник Доналд Трамп на митингу својих присталица на Флориди
Бивши амерички председник Доналд Трамп на митингу својих присталица на Флориди - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2022
Пратите нас
Бивши председник САД Доналд Трамп поздравио је одлуку Врховног суда о укидању федералног уставног права на абортус у Америци и назвао то највећом победом живота током једне генерације.
У наступу на „Фокс њузу“ Трамп је упитан о улози коју је имао у поништавању пресуде Ро против Вејда.
„Бог је донео одлуку“, одговорио је Трамп.
„Данашња одлука... заједно са другим одлукама које су недавно објављене, омогућене су само зато што сам учинио све како сам обећао, укључујући номиновање и потврђивање три веома поштована и јака уставотворца у Врховном суду Сједињених Америчких Држава“, рекао је Трамп, преноси Танјуг.
Он је истакао да је његова администрација именовала конзервативне судије Брета Каваноа, Нила Горсача и Ејми Кони Барет у Врховни суд.
„Била ми је велика част да то учиним!“ рекао је Трамп, нападајући демократе, медије и такозване РИНО републиканце, који нису лојални својој партији.
Данас је амерички Врховни суд преиначио је пресуду у случају Ро против Вејда, чиме је укинуо федералну заштиту права на абортус и дао могућност савезним државама да саме одлучују о могућности или забрани абортуса.
Контроверзна одлука уследила је после случаја у Мисисипију, који је био фокусиран на уставно право држава да забране абортус после 15 недеља трудноће.
Амерички председник Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 24.06.2022
СВЕТ
Бајден о преиначењу пресуде о абортусу: Уназадили сте Америку за 150 година
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала