https://sputnikportal.rs/20220624/zasto-je-dobro-jesti-kajsije-1139067877.html
Зашто је добро јести кајсије?
Зашто је добро јести кајсије?
Sputnik Србија
Шта је боље од слатке и сочне кајсије за ужину? Ево пет сјајних здравствених разлога да једете више овог укусног воћа 24.06.2022, Sputnik Србија
2022-06-24T22:14+0200
2022-06-24T22:14+0200
2022-06-25T15:47+0200
друштво
друштво
стил живота
исхрана
магазин
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/07e4/07/15/1123051274_0:0:1920:1080_1920x0_80_0_0_7d6dcf4359c89c3113f6a2c273825ea6.jpg
1. Подршка за имуни системДве велике кајсије пружају отприлике трећину ваше дневне потребе за витамином Ц, што доводи до јачања имунитета, пише Сити магазин.2. Сјајан антиоксидансСадрже бета-каротен, антиоксиданс за борбу против болести који тело такође претвара у витамин А како би подржао здрав вид.3. Боље варењеДве кајсије задовољавају 10 посто дневних потреба за влакнима.4. Бољи видКајсије садрже лутеин и зеаксантин, два одлична једињења која спречавају макуларну дегенерацију узроковану старењем.5. Свежа или сушена варијантаНајбоље је јести свеже, али је и шака сушених кајсија здрава. Пет сушених кајсија садржи више од 1 мг гвожђа, што је око пет посто дневних потреба жене.
https://sputnikportal.rs/20220609/ne-jedite-prve-lubenice-u-sezoni-1138184890.html
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2022
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Вести
sr_RS
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/07e4/07/15/1123051274_240:0:1680:1080_1920x0_80_0_0_cea7bd78a79312e4b58eb16c329902ca.jpgSputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
друштво, стил живота, исхрана, магазин
друштво, стил живота, исхрана, магазин
Зашто је добро јести кајсије?
22:14 24.06.2022 (Освежено: 15:47 25.06.2022) Шта је боље од слатке и сочне кајсије за ужину? Ево пет сјајних здравствених разлога да једете више овог укусног воћа
1. Подршка за имуни систем
Две велике кајсије пружају отприлике трећину ваше дневне потребе за витамином Ц, што доводи до јачања имунитета,
пише Сити магазин.
Садрже бета-каротен, антиоксиданс за борбу против болести који тело такође претвара у витамин А како би подржао здрав вид.
Две кајсије задовољавају 10 посто дневних потреба за влакнима.
Кајсије садрже лутеин и зеаксантин, два одлична једињења која спречавају макуларну дегенерацију узроковану старењем.
5. Свежа или сушена варијанта
Најбоље је јести свеже, али је и шака сушених кајсија здрава. Пет сушених кајсија садржи више од 1 мг гвожђа, што је око пет посто дневних потреба жене.