Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Који факултети су најтраженији ове године

© Sputnik / Лола ЂорђевићФилозофски факултет
Филозофски факултет - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2022
Пратите нас
Многи факултети и данас отварају врата за подношење пријава за упис бруцоша. Од понедељка почиње полагање пријемних испита. И ове године највеће интересовање влада за ФОН, психологију, стоматологију, ЕТФ.
За студије на Београдском универзитету за сада се пријавило више од 17.700 потенцијалних бруцоша. Иако пријаве прима и током суботе, у прва три дана за студије на ФОН-у се већ пријавило 2.073 кандидата.
Индекс Електротехничког факултета би желело да стекне 1.162. Могу да бирају предмет који ће да полажу.
„Покушаћу и математику и физику. Мислим да Електротехнички факултет заиста годинама својим студентима пружа изузетну прилику у смислу образовања“, каже Никола Јоловић из Бијељине.
„Определила сам се за ЕТФ зато што сам била специјални смер информатички у средњој школи, тако да ми је то најближе оном чиме желим да се бавим“, рекла је Анђела Сладојевић из Неготина.
„Могу да бирају да ли раде математику или физику, или и једно и друго. У ситуацији у којој раде и једно и друго, бира им се оно што боље ураде. Имају 20 задатака и на једном и на другом тесту и испит траје три сата", каже Александра Крстић, продекан Електротехничког факултета Универзитета у Београду.
За једно место на психологији бориће се петоро, а на стоматологији за један индекс конкурише три кандидата.
„Ове године се на Стоматолошки факултет уписује 220 студената, 200 су буџетска места, 20 самофинансирајућих. Иста нам је квота као прошле године и у другом уписном року у августу уписујемо 20 студената на енглеском језику“, рекао је проф. др Алекса Марковић, декан Стоматолошког факултета Универзитета у Београду, преноси РТС.
Број пријављених кандидата може да се види на сајту универзитета или факултета.
Надлежни апелују да се уписују искључиво акредитовани програми, а њихов списак истакнут је на сајту Националног акредитационог тела у публикацији „Водич за студенте".
Мајстор - Sputnik Србија, 1920, 01.06.2022
ЕКОНОМИЈА
За седам дана зараде више него они са факултетом за цео месец: Почела кампања у Србији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала