- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Норвешка обавештајна служба: Осумњичени за пуцњаву у Ослу радикални исламиста /видео/

© AP Photo / NTB/Javad ParsaНапад у геј клубу у Ослу
Напад у геј клубу у Ослу - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2022
Пратите нас
Верује се да је 42-годишњи мушкарац ухапшен под сумњом да је јутрос у Ослу убио две и ранио још 21 особу, радикални исламиста који има историју менталних болести, саопштила је данас норвешка обавештајна служба ПСТ.
Осумњичени, чије име полиција није саопштила, познат је службама безбедности од 2015. године, наводи ПСТ, преноси Ројтерс.
Полиција је јутрос у 01:19 сати добила више дојава о пуцњави у центру главног града Норвешке, у ноћном клубу и оближњим улицама, а по доласку на лице места нападач је брзо савладан.
Осумњичени мушкарац ухапшен је на лицу места и оптужен за убиство, покушај убиства и кривично дело тероризма, навео је тужилац Кристијан Хатло.
Он је навео да је реч о норвешком држављанину пореклом из Ирана који је од раније „познат полицији“, али је до сада кажњаван само због лакших кривичних дела.
Злочин је почињен на више локација, у клубу „Лондон паб“, у још једном клубу у његовој близини, као и у околним уличицама.
У једној од околних уличица убица је ухапшен само неколико минута након отварања ватре, саопштио је званичник полиције Тор Барстад, пренео је Ројтерс.
„Лондон паб“ је популаран геј бар и ноћни клуб у центру Осла, у коме је за данас била планирана годишња Парада поноса, али је догађај у норвешкој престоници отказан по препоруци полиције.
Осумњичени је током пуцњаве био наоружан са два оружја, саопштила је полиција, али није речено које је оружје користио због истраге која је у току.
Норвешки премијер Јонас Гар Сторе изразио је саучешће жртвама, назвавши пуцњаву „суровим и дубоко шокантним нападом на невине људе“.
„Саосећам са жртвама и њиховим породицама. Још не знамо шта стоји иза овог страшног чина, али квир заједници која је сада у страху и у жалости желим да кажем да смо сви уз вас“, написао је Сторе на Фејсбуку, преноси Танјуг.
Полицијски увиђај после пуцњаве у ноћном клубу у Ослу - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2022
СВЕТ
Норвешка полиција истражује пуцњаву у ноћном клубу у Ослу као терористички акт/видео, фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала