- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Путин против идеје „златне милијарде“: Русија последња брана плану са Запада

© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2022
Пратите нас
Пројекат истребљења људи на планети до идеалног броја од милијарду није само теорија завере. И Владимир Путин у току излагања на санктпетербуршком форуму поменуо је „Земље златне милијарде“. То се уклопило и у сазнања до којих су дошли руски званичници - да је на територији Украјине и СССР Запад имао лабораторије за масовно уништење.
Пројекат смањења броја становника на „идеалну“ златну милијарду током деценија мењао је значење - од привилегованих друштава и раса преко „ економског геноцида“ до истребљења сиротиње и свођења броја становника планете на милијарду.
Председник Русије Владимир Путин на економском форуму у Санкт Петербургу рекао је:
"Земље 'златне милијарде' и даље сматрају све остале својим колонијама, другом расом".
Путин је упозорио на то да владајуће елите на Западу живе у илузијама и не желе да уоче промене. Kолеге на Западу, апострофирао је, покушавају да се супротставе току историје и мисле у категоријама прошлог века, али, додао је, садашње промене у економији и међународној политици су тектонске и револуционарне.

Идеалан свет од 500 милиона људи

Слободан Јанковић са Института за међународну политику и привреду указаје да чак постоји камен непознатог аутора који је освануо пре три деценије у Џорџији, у САД, а на којем је уклесано да је идеалан свет онај са 500 милиона људи.
CC0 / pixabay / Бескућник
Бескућник - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2022
Бескућник
„Данас када видимо да се западна Европа растаче, да је западни свет не само отишао у постдемократију и постхришћанство него све више у антихришћанство и када се враћа својим паганским коренима - и сам тај концепт златне милијарде се мења што ћемо најбоље препознати ако се сетимо тог камена у САД“.

Лабораторија за биохемијско уништење

Некада се, каже Јанковић, овај појам односио на привилеговани живот за превасходно европски свет, северноамерички и онај који чини Запад -Јапан, Аустралију и Нови Зеланд. Тај концепт је тако био установљен да би њега прећутно прихватило и становништво тих земаља. Међутим, значење концепта златне милијарде се померило, па ју је и Путин употребио.
© AFP 2023 / Paul J. RichardsЧлан јединице америчке војске испред знака Пентагона
Члан јединице америчке војске испред знака Пентагона - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2022
Члан јединице америчке војске испред знака Пентагона
„Разни руски званичници су указали да су у лабораторијама у Украјини али и другде, на простору али и изван СССР, испробаване различите врсте биохемијског оружја, између осталог и са циљем смањења становништва. Ако то имамо у виду онда схватамо да порука Путина јесте порука противљења том концепту, борбе и рата са тим концептом, дакле рата против античовечанских, антиљудских сила које раде свесно и све отвореније на смањењу светског становништва“.

Сукоб добра и зла

Противљење Русије Западу јавно почиње 2007. године чувеним говором председника Путина у Минхену када се Русија успротивила америчкој политичкој и економској хегемонији. То се у међувремену претворило у сукоб на идејном и вредносном плану.
© Sputnik / Григорий Сысоев / Уђи у базу фотографијаКупола Верхоспаског сабора у Москви
Купола Верхоспаског сабора у Москви - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2022
Купола Верхоспаског сабора у Москви
„Овде није реч о цивилизацијском сукобу јер ми овде имамо и облике антицивилизације, и с друге стране, оне идеје које су изворно хришћанске, православне, а то је поштовање личности сваког човека, а онда и поштовање култура“, оцењује Јанковић.

Америка родоначелница идеје

Америка је несумљиво родоначелница идеје о златној милијарди и осовина целог тог замишљеног новог света, каже писац Милан Ружић, указујући да, уколико постоје земље вишег и нижег реда, а постоје, онда је јасно да свет срља у неки нови неонацизам. И саме информације о постојању биолабораторија у свету део су, уверен је, плана стварања новог светског поретка
© AP Photo / Mark LennihanВолстрит
Волстрит - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2022
Волстрит

„Сетимо се да је принц Вилијам 2016. године отворено заступао причу о златној милијарди...“

Дакле, прича о златној милијарди није од јуче, она траје, каже Ружић, с том разликом што је сада Владимир Путин, потрдио сумње милиона људи.

Први весник је била уметност

Први весник била је уметност што нико није на време регистровао, сматрајући да је реч о новом тренду.
© AP Photo / Reed Saxon, FileБрдо Холивуд
Брдо Холивуд - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2022
Брдо Холивуд

„Ми заборављамо да су се, када је филм умро, створили услови да Холивуд подивља са памфлетима и ревизојом историје. Он је демонизовао свет који не пристаје на налоге Америке, као и све оне државе које нису дозволиле да се њихова земља и ресурси експлоатишу“, каже Ружић.

Округли сто светских моћника

Данас је економија, истиче Ружић, главни мотивациони покретач ове наопаке замисли. Све говори да је циљ округлог стола светских моћника оличен кроз Римски клуб да нас сведу на кориснике и да се интернет систем преслика на прави свет у којем би они могли да креирају правила по својој мери.
© AP Photo / Anupam NathПоследице катастрофалних поплава на северу Индије
Последице катастрофалних поплава на северу Индије - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2022
Последице катастрофалних поплава на северу Индије
„Класно развајање и огроман јаз који је направљен између људи сведочи да је циљ да се одсече непродуктивна група која не доноси новац“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала