- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Русија упознаје Славишу – кроз седморицу одабраних /фото/

© AFP 2023 / GLYN KIRKСлавиша Јокановић
Славиша Јокановић - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2022
Пратите нас
Славиша Јокановић, некадашњи српски фудбалер, а сада један од најбољих тренера са ових простора, пред собом има нови изазов – прихватио се посла у славном московском Динаму, а руска јавност се тек упознаје са њим.
И то на најбољи начин, кроз његов претходни рад у ком су издвојена седморица фудбалера који су под Јокановићевом контролом напредовали и остварили велике каријере.
Као први у низу издвојен је Зоран Тошић, за кога се наводи да је „процветао“ у Партизану када је на клупу сео Јокановић.
„Јокановић је дао поверење Тошићу, до краја сезоне имао је 15 утакмица, четири гола и седам асистенција, добио је позив и за репрезентацију, играо је на Олимпијским играма 2008. године и постао је препознатљив у Европи. После још пола године у Србији, Зоран је ојачао, стекао искуство и завредио трансфер у Манчестер јунајтед вредан седма милиона евра“, пише руски Спорт експрес.
Руски портал наводи да је Јокановић учествовао у развоју Стевана Јоветића у Партизану, а касније и Мусе Дембела у Фуламу, као и Рајана Сесењона, који је одиграо 96 утакмица, имао 24 гола и 13 асистенција под командом српског тренера.
Јокановић у биографији има уписану сарадњу са Александром Митровићем, а посебно је важан у каријери Харвија Елиота кога је у први тим Фулама убацио са свега 15 година.
Поред Фулама, Јокановић је у енглеском фудбалу оставио велики траг и у Вотфорду и у том клубу је велики посао урадио са Матеја Видру који је у сезони 2014/15 постизао голове на свега 138 минута игре.
Спорт експрес наводи да је Јокановић пресудно утицао и на развој играча попут Марка Бетинелија и Љубомира Фејсе.
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 20.06.2022
СПОРТ
Пљачка Југославије и историјска неправда: „Пустили су нам гас у свлачионицу...“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала