- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Ваучери од 15.000 динара за одмор у Србији

© Фото : Спутњику уступио НП ТараПанчићева оморика изнад Парућачког језера
Панчићева оморика изнад Парућачког језера  - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2022
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић најавио је да одређене групе грађана Србије могу преузети ваучер од 15.000 динара да проведу одмор у Србији.
Како је рекао, право на ваучер имаће пензионери - сви који су остварили право на пензију у Србији и иностранству, ђаци, студенти, незапослени пријављени на биро Националне службе за запошљавање, корисници посебне новчане накнаде и привремене накнаде, права на додатак за помоћ и негу другом лицу, који то остварују по закону о социјалној заштити и законом о ПИО, они који имају право на наканаду за породичну инвалиднину по палом борцу, као и носиоци пољопривредног газдинства које је уписано у регистар газдинстава, ратни војни инвалиди и цивилни инвалиди са примањима која не прелазе износ од 60.000 динара месечно, и сви радници чија плата не прелази 70.000 динара.
Додао је да је припремљено 200.000 ових ваучера.
"Ми сада дајемо три милијарде у кешу. За 200.000 по 15.000 динара, само да проведу део одмора у Републици Србији. То радимо како би се људи упознали са сопственом земљом, да још више људи заволе Србију. Да новац остане у нашој земљи. Разлог је и то што је поново букнуо ковид, који се распламсао на Медитерану", казао је он.
Вучић је истакао да ваучери које држава даје грађанима морају да буду потрошени до 15. или 31. октобра.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала