Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Мислим да смо близу договора са радницима „Фијата“, у среду отпремнине /видео/

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредставници радника Фијата
Представници радника Фијата - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2022
Пратите нас
Председник Србија Александар Вучић изјавио је да очекује да ће разговори са радницима „Фијата“ успешно бити завршени и да је у том процесу направљен велики помак.
„Разуме се да је компликована ситуација. Мислим да смо близу договора, они ће говорити о детаљима, а ми ћемо са ‘Стелантисом’ наставити да радимо, да бисмо део обавеза према радницима могли да испунимо“, рекао је Вучић у обраћању јавности, након састанка са представницима дела радника „Фијата“.
Председник Србије је, у том контексту, указао да као и код сваког договора морају да се постигну компромиси и изразио захвалност радницима који су разумели законска ограничења.
Вучић је најавио да ће део радника „Фијата“ већ у среду добити отпремнине.
На питање новинара да ли су представници радника „Фијата“ показали на данашњем састанку у Председништву веће поверење његовим обећањима или представницима ранијих власти, Вучић је одговорио:
„Нема шта да ми верују, за четири дана иду отпремнине, у среду и видеће да ли је било добро да ми верују или не. Када су ме питали за писане гаранције, рекао сам им — оно што вам кажем, то ће и бити, а ви како хоћете“.
Вучић је истакао да ће се радници Фијата у среду уверити да ли је тако као што је рекао, пренео је Танјуг.
Реч је о радницима који не желе да раде у Фијатовим фабрикама у иностранству.
Подсетимо, део радника „Фијата“ не жели да ради у „Стелантисовој“ фабрици у Словачкој већ да траже гарантован посао у „Фијату“ и отпремнине од 1.000 евра по години радног стажа за 500 радника који ће бити технолошки вишак.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала