- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Грађани згрожени, друштвене мреже узбуркане: Наг мушкарац на перформансу на тргу шокирао Сарајлије

CC BY 2.0 / Flickr/Francisco Antunes / Сарајево , БиХ
Сарајево , БиХ - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2022
Пратите нас
На сарајевском Тргу Сусан Сонтаг синоћ је одржан перформанс, који је запрепастио присутне грађане, с обзиром на то да је у једном тренутку обнажени мушкарац прошетао тргом, пренео је портал Кликс.
Реч је о пројекту "East is best" који је, како је најављено, подржао ЕУ програм "Performe Europe", а перформанс је замишљен као шестосатни догађај о заједничком животу и љубави.
Овај догађај је узбуркао друштвене мреже и узнемирио пролазнике с обзиром на то да глумци Леја Јуришић и Марко Мандић изводе перформанс скоро потпуно голи.
У једном моменту глумац је и сишао с бине те прошетао тргом, а жена га је вратила на бину. Управо то је узнемирило пролазнике, с обзиром на то да глумац на себи није имао ништа обучено.
Многи су догађај повезали и са трећом Бх. поворком поноса која је одржана јуче у Сарајеву, међутим из организације Поворке нису најавили овај догађај као део овогодишње параде.
Перформанс назива "Together" је организован као други део интернационалног Арт Фестивала Зврк.
Иако је најављен и као део програма "Култура на улице", из НПС-а истичу како они нису организовали овај уметнички догађај и да није део њихове продукције.
За кориштење бине на Тргу Сусан Сонтаг испред позоришта је потребна дозвола Општине Центар, али с обзиром на то да је викенд, у овој општини нису могли да дају информације о поменутом догађају.
На друштвеним мрежама, грађани су такође згрожени снимком на којем се види обнажени мушкарац у центру града, у сред дана, пише портал.
Неки су прокоментарисали и да учесници перформанса изгледају као да су под утицајем опојних средстава.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала