- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Дончићева магија за радост Словеније

© ARIS MESSINISЛука Дончић
Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2022
Пратите нас
Лука Дончић водио је до победе селекцију Словеније на пријатељској утакмици против Италије, а посебно је скренула пажњу једна магична асистенција за саиграча Јакоба Чебашекуа.
Колико му је важно да увек игра за репрезентацију Лука Дончић доказао је више пута, а лекцију о патриотизму поново је поделио када је објавио да ће играти и пријатељске мечеве.
Словенија је на Дончићевим крилима савладала Италију резултатом 90:71, и направила добру увертиру пред квалификације за Светско првенство.
Дончић је стигао уморан после напорне НБА сезоне, али се у националном дресу умор на његовом лицу не види готово никада, па је и против Италијана приредио спектакл.
У току друге четвртине Дончић је у току једног напада стигао до обруча, а онда се зауставио да би послао лопту Јакобу Чебашеку који је био иза њега и кога Лука није ни могао да види.
„Очи на леђима“ је имао чудесни Словенац, а и његов саиграч Чебашеку био је запањен лоптом коју је добио и после које је убацио тројку.
Дончић је утакмицу завршио као најефикаснији са 12 поена, седам скокова и пет асистенција, а пратио га је одлични Горан Драгић са једним поеном мање и четири асистенције.
Словенци почињу квалификације за Светско првенство 30. јуна против Хрватске на домаћем терену, а затим гостују Шведској трећег јула.
Дејан Мајсторовић - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2022
СПОРТ
Браво, Орлови! Србија је у полуфиналу Светског првенства, страшни Летонци пали после драме
Никола Јовић Адам Силвер - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2022
СПОРТ
„Јовић би могао да уради велике ствари у НБА“
Никола Јовић - Sputnik Србија, 1920, 25.06.2022
СПОРТ
Откривен разговор чувеног Американца и српског талента: „Никола, ти си тај прави“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала