Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Може ли Србија у ЕУ за 5 до 7 година? – „Ја сам реалиста“

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICАлексадар Вучић
Алексадар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2022
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да се у Бриселу видело да када је геополитички интерес ЕУ у питању може да се добије статус кандидата и да ништа није урађено у смислу припреме за чланство.
Вучић је, на питање да ли се слаже са министарком Јадранком Јоксимовић да би Србија могла за пет до седам година бити чланица ЕУ, казао да је он реалиста, али да министарка добро зна односе у Унији.
„То зависи од политичке и геополитичке ситуације. Видело се сада да можете добити статус кандидата да у смислу припреме нисте ништа урадили, када је у геополитичком интересу ЕУ, а да они који су много више учинили као Северна Македонија, Албанија и БиХ нису добили ништа“, објаснио је он.
Вучић је казао да је није такав оптимиста као министарка, и да се највише узда у сопствене снаге.
„Наш европски пут морамо да наставимо. Морамо да се уздамо највише у наше снаге. Показали смо да можемо својим радом, опстајући и остајући на европском путу, чувајући традиционална пријатељства, да земљу мењамо до непрепознатљивости“, рекао је он.
Вучић је као примере навео аеродром Росуљу, који нико није ни сањао, а који снажи нашу инфраструктуру, и који и као аутопутеви мењају потпуно слику Србије.
„Како ће да изгледа Србија за две године када будете имали аутопут до Пожеге, Краљева, Крушевца, градићемо Дунавску магистралу, спојити Кузмин са Сремском Рачом, градити аутопут Београд-Зрењанин, Београд-Вршац, обилазница око Београда, не могу ни свега да се сетим... Србија изгледа другачије, и можемо све својим снагама“, поручио је он.
Вучић је истакао да је важно да верујемо у себе и да не мислимо да ће неко други да нам поклони нешто.
„Морамо да подигнемо веру у себе“, нагласио је он.

Очекујем добру посету Абазовића

Вучић је рекао да очекује добру посету црногорског премијера Дритана Абазовића Србији, изразивши уверење да је могуће градити боље односе од досадашњих.
Абазовић је раније овог месеца најавио своју посету Србији за 29. јун.
“Очекујемо добру посету, разговараћемо о свим важним темама са Дританом Абазовићем”, рекао је Вучић одговарајући на питања новинара након отварања аеродрома “Росуље”, у вези са том посетом.
“Верујем да је могуће да направимо нешто боље односе у поређењу на оне које смо имали раније”, додао је Вучић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала