- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Поново одбијен напад украјинских снага на Змијско острво

© AP Photo / AnonymousЗмијско острво
Змијско острво - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2022
Пратите нас
Украјинске снаге поново су без успеха покушале да нападну Змијско острво. Руски противракетни комплекс „Панцир С“ оборио је авион Су-25 и 12 пројектила, саопштило је у недељу Министарство одбране Русије.
„Жртава међу припадницима гарнизона и материјалне штете није било“, наведено је у саопштењу.
Из руског министарства је, такође, саопштено да је руска авијација гађала центре за обуку украјинске војске у Черниговској, Житомирској и Лавовској области.
Према подацима Министарства одбране Русије, у нападу су потпуно онеспособљене 65. и 66. моторно-пешадијска бригада и 46. ваздухопловна бригада из састава стратешких резерви украјинске војске, које су се обучавале на полигонима.
„На тај начин, планирано пребацивање ових јединица у зону борбених дејстава је спречено“, наведено је у саопштењу.
Руска авијација и артиљерија су у протекла 24 сата уништиле четири украјинска складишта с муницијом у Луганској Народној Републици, два управљачка пункта у Николајевској области, као и артиљерију и минобацаче противника у више од 60 области.
Како је саопштено, ликвидирано је и више од 720 украјинских националиста.
Из Министарства одбране Русије је, такође, саопштено да војници украјинске 30. механизоване бригаде због успеха руске армије и Народне милиције ДНР и ЛНР испољавају лоше морално-психолошко стање, опијају се и користе наркотике, напуштајући борбене положаје.
Под контролу Луганске Народне Републике прешли су градови Северодоњецк и Боровско, као и насеља Вороново и Сиротино. У тим насељима живи око 108.000 људи.
У саопштењу је прецизирано да је од почетка специјалне војне операције уништено 215 украјинских војних авиона, 132 хеликоптера, 1.363 беспилотне летелице, 350 противракетних комплекса, 3.809 тенкова и других борбених оклопних возила, 682 вишецевна ракетна бацача.
Ракете бастион и Калибар  - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2022
РУСИЈА
УЖИВО Снажне експлозије у Харкову, дејствује ПВО изнад Доњецка
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала