- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Тарантино открио које глумце сматра за најбоље /видео/

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаРедитељ Квентин Тарантино у Москви
Редитељ Квентин Тарантино у Москви - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2022
Пратите нас
Икона филма и стила, Квентин Тарантино, један је од најутицајнијих редитеља 21. века. Његова владавина у светској кинематографији почела је почетком 1990-их и траје до данас. За то време, дао је шансу и радио са многим успешним, великим али и заборављеним глумцима.
За 30 година каријере, радио је са неким од најхваљенијих глумаца у индустрији, укључујући Леонарда Ди Каприја, Џона Траволту, Семјуела Л. Џексона, Бреда Пита и Уму Турман, али својевремену велику пажњу медија је привукла еклектична постава његовог филма „Џеки Браун“ из 1997. године. Да подсетимо, у филму су се појавили Пам Грир, Роберт Форестер, Семјуел Л. Џексон, Мајкл Китон, Крис Такер и Роберт Де Ниро.
„Џеки Браун“ је Тарантиново ремек дело у ком је сваки лик специфичан на потпуно свој начин и сваком лику је дозволио да продише. Пем Грир је глумила насловну стјуардесу која манипулише, бори се и надмудрује са разном екипом смутљиваца и негативаца. Ипак, и поред низа ликова, Тарантино је издвојио једног. У питању је Роберт де Ниро који је одглумио лик Луиса Гаре.
„Он заслужује своју репутацију вероватно највећег глумца своје генерације. Мислим да је он најбољи глумац на свету. Никада нисам видео глумца тако потпуно заокупљеног ликом. Он просто живи тог лика и ради на њему из минута у минут“, рекао је Тарантино у једном од интервјуа.
Можда ипак познатији по раду са Мартином Скорсезеом на филмовима „Таксиста“, „Побеснели Бик“ и „Улице зла“, извођење Роберта Де Нира у „Џеки Брауну“ Квентина Тарантина сврстава се међу најбоље у његовој сјајној каријери.
На питање да ли му је остала жеља да сарађује са неким глумцима за које сматра да су величанствени у свом послу, Тарантино је одговорио – Шон Пен и Николас Кејџ. Пена највише цени у филму „Карлитов пут“ и сматра да има „чисту харизму сексуалног насиља“. За Николаса Кејџа сматра да је јединствен и да никад није видео човека који је толико пута лоше одабрао улоге и опет успео да дође до прилике да се докаже, преноси Б92.
Тарантино је најавио како ће снимити још један, десети филм, након ког ће отићи у пензију и неће више снимати.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала