- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова пита Запад: Шта раде страни плаћеници у Украјини

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаМарија Захарова
Марија Захарова  - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2022
Пратите нас
Западне земље неће да одговоре на питања руске стране у вези са активностима њихових плаћеника у Украјини, изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова, јавља телевизија "Русија 1".

"Они пишу неке провокативне, арогантне папире, али не желе да одговарају на ова питања, која им постављамо о томе шта они раде", одговорила је Захарова на питање да ли су се Американци и Британци обратили Русији поводом судбине својих грађана који учествују у борбама у Украјини.

Она је истакла да Запад ради све како би конфликт у Украјини трајао што дуже.
"Сетимо се шта је говорио Џорџ Буш-млађи: мисија Украјине је да убије што више Руса… Они су доделили Украјини, кијевском режиму ту функцију. Они користе Украјину као инструмент и читава логика се гради око извоз наоружања, снабдевања људима, својих људи, свега само да се, како је рекао Борс Џонсон Макрону, конфликт не заврши и не реши се ова ситуација, иначе ће им план доживети неуспех", додала је Захарова.
Британци Шон Пинер, Ејден Аслин и Мароканац Саадун Брахим признали су оптужницу која их терети за дејства чији је циљ био насилно преузимање власти. Према одговарајућем члану Кривичног законика ДНР, за ово дело предвиђена је смртна казна. Аслин је такође признао да је крив по члану Обучавање у циљу вршења терористичке активности“. Истрага је утврдила да су страни плаћеници уз накнаду учествовали у оружаној агресији Украјине усмереној на насилно преузимање власти у ДНР.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала