- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Американци напали руску легенду због фудбала у Москви /видео/

© Фото: Принтскрин/Твитер/Динамо МоскваАлександар Овечкин, хокеј, Динамо Москва, фудбал
Александар Овечкин, хокеј, Динамо Москва, фудбал - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2022
Пратите нас
Легендарни хокејаш Вашингтон Kапитолса Александар Овечкин учествовао је у пријатељској фудбалској утакмици као капитен Динама из Москве, што је изазвало осуде навијача у САД.
Рођени Московљанин је у суботу увече са капитенском траком на руци предводио тим Славише Јокановића у ревијалном мечу против екипе Амкал (тим блогера и јутјубера) и у победи од 5:0 постигао водећи погодак на мечу.
Међутим, поједини навијачи у Америци изузетно негативно су реаговали на Овечкинов фудбалски деби, док најекстремнији међу њима позивају да се славном хокејашу забрани да се врати у САД.
Легендарног Овечкина то, пак, не дотиче. Славни хокејаш се у суботу захвалио Динаму и тренеру Јокановићу што су му омогућили да оствари сан и да заигра фудбал у омиљеном плаво-белом дресу.
„Сањао сам да постигнем гол за Динамо. Хвала момцима који су ми то омогућили. Штета што сам се одлучио за пас ка Смолову, могао сам и други да дам. Прелепо се осећам, моји родитељи, супруга и деца, сви су били на стадиону и могли су да виде колико сам срећан. Тренер Јокановић ми је рекао да се забавим и послушао сам га“, рекао је Овечкин.
Истовремено, поједини портали и Твитер налози поздравили су Овечкинов успешан деби на фудбалском терену. Неки су се чак и нашалили поредећи га са Кристијаном Роналдом.
„Овечкин је постигао један гол у фудбалу. У хокеју је постигао 962 гола. С друге стране, Kристијано Роналдо је у фудбалу постигао 833 голова, а у хокеју – 0. Јасно је ко је највећи икада“, објавио је један од хокејашких налога.
Александар Митровић прославља погодак у мечу са Словенијом  - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2022
СПОРТ
Српски јунак је све то заслужио – мурал и бакљада у родном граду /фото, видео/
Јапански фудбалер Такума Асано - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2022
СПОРТ
„Јагуар“ је побегао, али ће Партизан морати да плати
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала