Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Министру Бранку Ружићу забрањен улазак на Косово и Метохију

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICПрви потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић
Први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2022
Пратите нас
Први потпредседник владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић саопштио је да му је данас забрањен улазак на Косово и Метохију, иако је уредно и благовремено био најављен у складу са свим процедурама и договорима.
Ружић је требало да присуствује Дану Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, који се традиционално организује на Видовдан, 28. јуна.
„Одлука да ресорни министар не присуствује свечаној седници поводом дана једног од наших најзначајнијих универзитета још један је у низу доказа који потврђују осион однос привремених власти у Приштини и њихову неспремност на било какав компромис и поштовање било каквог договора“, навео је Ружић.
Он је навео да „свечаност, у славу образовања и знања, ни на који начин не угрожава привремене приштинске власти, али изгледа да, ипак, традицију и снагу нашег образовања доживљавају као претњу“, саопштило је Министарство просвете, науке и технолошког развоја.
Улазак на Косово и Метохију, на прелазу Јариње, забрањен је данас и директору Канцеларије за ИТ и еУправу Михаилу Јовановићу, упркос унапред одобреном уласку и свим испоштованим процедурама. Његова посета је планирана због отварања два ИТ центра - у Косовској Митровици и Грачаници, пренео је Танјуг.
Патријарх Порфирије - Sputnik Србија, 1920, 23.06.2022
СРБИЈА
Патријарх на Видовдан на Газиместану
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала