- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Црна Гора: Божовић ни за Србију више није амбасадор

© Фото : Уступљено СпутњикуВладимир Божовић
Владимир Божовић - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2022
Пратите нас
Министарству иностраних послова Црне Горе враћене су дипломатске легитимације протераног амбасадора Србије у Црној Гори Владимира Божовића и чланова његове породице, изјавио је министар спољних послова Црне Горе Ранко Кривокапић.
У писаном одговору на посланичко питање посланице Демократског фронта (ДФ) Јелене Божовић када ће Влада Црне Горе повући одлуку о протеривању Божовића, министар Кривокапић навео је да то представља и јасан став Србије, односно да је и за званични Београд Божовић окончао функцију дипломатског представника Србије у Црној Гори, пренела је РТЦГ.
Кривокапић је у парламенту рекао да се не може славити укидање државе, а у тој држави бити амбасадор.
„Нека српски амбасадор у Бечу каже да је аншлус Аустрије оправдана ствар. Да видимо, кад то није проблем, колико ће остати за амбасадора“, казао је Кривокапић.
Он је поручио да озбиљни парламенти, државе, људи на заједничким достигнућима граде будућност, а не на неслагањима, подметањима и личним дискредитацијама.
„Терање није моја политика, а амбасадор, да је био 100 пута Црногорац, ово је принцип. Која год влада да је била морала је то да уради“, додао је Кривокапић.
Амбасадор Србије у Црној Гори Владимир Божовић проглашен је за персону нон грата и од њега је затражено да напусти Црну Гору новембра 2020. године због, како је навео црногорски МИП, „континуираног мешања у унутрашње ствари Црне Горе, понашања и изјава неспојивих са уобичајеним и прихватљивим стандардима обављања дипломатске функције“, преноси Танјуг.
Владимир Божовић - Sputnik Србија, 1920, 03.01.2022
СРБИЈА
Божовић: Ја сам и даље амбасадор Србије у Црној Гори
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала