- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Маестро за Спутњик о светском злату: Не знам да ли је ово ико икада урадио у било ком спорту!

© Фото : ФИБАСрбија баскет
Србија баскет - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2022
Пратите нас
Српски баскеташи направили су велики успех освајањем златне медаље на Светском првенству у баскету 3х3. То је пета златна медаља Орлова у историји на седам досадашњих турнира. О свему то ме за Спутњик говори Дејан Мајсторовић, српски Маестро.
Баскеташи су редом тукли Летонију, па Белгију и Литванију и на тај начин од четвртфинала стигли до насјајније медаље.
Мајсторовић се јавио редакцији Спутњика са аеродрома и са читаоцима нашег сајта поделио прве утиске.
„Утисци су феноменални, освојити злато на Светском првенству са репрезентацијом Србије је невероватан осећај. Има још већу тежину јер су моји саиграчи први пут освојили Светско првенство, тако да смо презадовољни. Мени је ово четврта титула“, рекао је Мајсторовић за Спутњик.
Он се сам уписао у историју баскета као неко ко је до сада на врат ставио четири златне медаље.
„Тако је. Феноменалан успех, четири пута освојити Светско првенство, не знам да ли су наши ватерполисти, наши најуспешнији спортисти, освојили толико пута. А ми смо освојили пет пута. Нема шта да се прича, то су невероватне ствари. Пресрећан сам. Најлепше је када се игра за репрезентацију Србије“, каже Маестро.
Четвртфинале је можда било и кључно јер су наши репрезентативци надиграли Летонце, олимпијске шампионе.
„Говорио сам да је четвртфинални баскет најважнији на турниру. Први дан смо ушли мало слабије, губили смо од Новог Зеланда и Порторика, на крају добили оба. Стигли смо и победили и то је било јако битно. После смо дигли форму и наравно четвртфинале са Летонијом. Имамо ривалитет дужи низ година, неизвесно је. Добили су нас у Холандији на Светском првенству 2019. Били смо мотивисани, био нам је циљ да им се реванширамо. Није било свеједно, или идеш кући или у борбу за медаље. Буквално су сви говорили да је финале пре финала. Показали смо да смо много јаки. После тога смо „знали“ да ћемо узети злато. Нема шта, злато је наше, само да играмо како смо играли. Губили смо против Белгијанаца, али је карактер одлучио. Имали смо много енергије, играли добру одбрану“.
Србија баскет - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2022
СПОРТ
Мрак, а одзвања „Јутро је“: Србија је опет шампион света у баскету /видео/
Много пута је Мајсторовић двојкама правио велике проблеме противницима, а српске навијаче доводио до велике радости.
„Волим да узмем лопту, против Новог Зеланда је било за један, против Летонаца сам погодио. Први пут сам ја лидер, имали смо до сада Душана Булута и Савића, а осетио сам се сада као лидер, да треба да преузмем одговорност. Лопте су ушле, али сви смо играли јако добро. Страхиња је поцепао финале, био је лидер, дао је пет поена и било нам је лакше да играмо“, колегијално истиче Мајсторовић.
Баскет 3х3 је олимпијски спорт, што значи да има велику важност. А оваква доминација на Светским шампионатима се не памти.
„Сада када ме питаш не знам како да ти објасним. Имамо пет злата, једно сребро и једно четврто место. На седам такмичења – пет злата, сребро и четврто место. Не знам да ли је ово ико икада урадио у било ком спорту“, каже Мајсторовић.
Поставља се питање, може ли Србија и наредих година да понавља овакве успехе?
„Имамо пуно талентованих и сјајних играча. Две наше екипе су најбоље екипе на свету. Душан до сада није играо на два такмичења и оба пута смо узели злато. Тако да има пуно перспективних момака који могу да га замене“, истиче Мајсторовић.
Колико ћемо га још дуго гледати у дресу националног тима?
„Мени нема ништа лепше од играња за репрезентацију. Осећам се лепо на терену, имам велику жељу да се појавим на Олимпијским играма у Паризу. После тога ћу видети шта и како. Олимпијско злато је сан свих нас. Ми то можемо да урадимо, али то је за две године, тренирамо јако и желимо да будемо у најбољој форми, ко год да оде“.

„Јутро је“

По завршетку финалног меча Орлови су дошли да прославе медаљу са навијачима, а у Антверпену се чула позната песма Наде Топчагић.
„Ми смо то као екипа Уба, пошто свака екипа бира песму за улазак на терен, и када су нас питали ми смо рекли „Јутро је“, када смо видели да је Ибрахимовић стално пушта. Некако је постао хит на баскет теренима, сви обожавају ту песму. Лепо нас подигне. На крају је то препознала једна жена из Фибе и то је урадила за нас, инсистирала је да пусти песму на крају турнира. Леп гест“, закључио је Маестро јављање за Спутњик.
Када може Ибра, могу и наши баскеташи.
Најбољи на свету!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала