- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Американац о Вимблдону: Новак велики фаворит, Надалов најтежи гренд слем

© AFP 2023 / ANNE-CHRISTINE POUJOULATНовак Ђоковић и Рафаел Надал
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2022
Пратите нас
Легендарни амерички тенисер Џон Мекинро изјавио је да Шпанац Рафаел Надал није фаворит за освајање титуле на Вимблдону коју брани Новак Ђоковић.
Надал је освојио Аустралијан опен и Ролан Гарос и има прилику да ове године освоји календарски Гренд слем.

„Надалу је Вимблдон најтежи гренд слем, али после његовог подвига на Ролан Гаросу више ништа не можемо да искључимо", рекао је Мекинро за „Јуроспорт“.

Шпански тенисер има проблема са хроничном повредом стопала, а после тријумфа у Паризу није било познато да ли ће Надал играти на Вимблдону.
„Рафина упорност никада неће престати да ме одушевљава. Надал има 36 година, а чак ни он не зна колико ће још играти. Учиниће све да одигра врхунски на Вимблдону и УС Опену. Ако нађе начин да реши проблем са повредом стопала, можда ће моћи да игра још неколико година. Видећемо колико ће бити спреман да ризикује", додао је Мекинро.
Надал је само два пута освојио Вимблдон. Шпанац ће у уторак у првом колу трећег гренд слем турнира сезоне играти против Франциска Черундола из Аргентине, а титулу брани Новак Ђоковић који у првом колу за ривала има Корејца Квона.
Причао је наравно Мекинро и о главног фавориту Новаку Ђоковићу.
„Новак покушава да се врати, дакле, све је у томе како ће ствари поставити. Како да врати ствари у нормалу. Нисам сто одсто сигуран шта ће бити, али ипак мислим да је велики фаворит. Надам се да ће играти на свом најбољем нивоу, јер би заиста била велика штета да тај дебакл који је имао у Аустралији настави да утиче на њега и на његове резултате“, закључио је Мекинро.
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2022
СПОРТ
Без промена у врху – Рус први, Новак трећи
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2022
СПОРТ
Стефан је једном реченицом насмејао Новака до суза /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала