- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Иран и Аргентина поднели захтев за ступање у БРИКС

© Фотохост-агентство brics-russia2020.ru / Уђи у базу фотографијаЛого БРИКС-а
Лого БРИКС-а - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2022
Пратите нас
Власти Ирана поднели су захтев за чланство у БРИКС-у, изјавио је званични представник иранског Министарства иностраних послова Саид Хатибзаде.
„Министар иностраних послова Ирана саопштио је да је поднет захтев за чланство… Председник Кине позвао је председника Ибрахима Раисија, он је присуствовао и одржао говор. Надам се да ћемо и даље давати свој допринос, а БРИКС нам донети корист“, рекао је Хатибзаде.
Пре неки дан, сличан захтев је поднела и Аргентина.
Информацију о подношењу захтева Ирана и Аргентине потврдила је на свом телеграм каналу званична представница Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.
„Док је Бела кућа размишљала о томе шта још у свету да искључе, забране и покваре, Аргентина и Иран су поднели захтев за придруживање БРИКС-у“, написала је она.
Раније је председник Аргентине Алберто Фернандез изјавио да жели да његова земља постане пуноправна чланица БРИКС-а.
„Настојимо да будемо пуноправни чланови ове групе нација, која већ представља 42 одсто светске популације и 24 одсто светског бруто домаћег производа“, рекао је политичар током онлајн говора на 14. самиту ове организације.
Према речима аргентинског лидера, његова земља је сигуран и одговоран снабдевач храном и важан играч у области биотехнологије и примењене логистике.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала