- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Израел жели да утиче на нуклеарни споразум са Ираном

© Sputnik / Алексей Куденко / Уђи у базу фотографијаЗастава Израела
Застава Израела - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2022
Пратите нас
Израел ће сарађивати са светским силама како би имао утицаја на било какав договор који би могао произаћи из њихових преговора о нуклеарном споразуму са Ираном, изјавио је данас израелски министар одбране Бени Ганц.
Иако Израел није страна у преговорима, заинтересована је за њихов исход, а и због дугогодишњих претњи предузимањем једностране војне акције против Ирана, има тежину у западним престоницама, преноси Ројтерс.
„Са очекиваним или могућим наставком преговора о нуклеарном споразуму, наставићемо да радимо заједно са Сједињеним Државама и другим земљама како би наш став био јасан и утицао на склапање споразума - ако га буде“, рекао је Ганц.
Очекује се да ће се Иран и Сједињене Државе вратити индиректним преговорима наредних дана усред притиска Европске уније да изађе из вишемесечног ћорсокака у разговорима о поновном успостављању нуклеарног пакта из 2015.
„Треба јасно рећи да се Израел не противи нуклеарном споразуму, већ само лошем споразуму“, рекао је он.
Ројтерс наводи и да се Израел последњих година приближио арапским државама које су у савезу са САД и деле његову забринутост због Ирана, па им је понудио је сарадњу у области одбране, преноси Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала