- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Како летовати у Србији – уз помоћ државних 15.000 динара

© Фото : Спутњику уступила Исидора КовачевићСерије „Мој рођак са села је учинила популарном кућу „Вранић“ у селу Борач у Гружи
Серије „Мој рођак са села је учинила популарном кућу „Вранић“ у селу Борач у Гружи - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2022
Пратите нас
У свим поштама у Србији данас је почело пријављивање за ваучере од 15.000 динара којим држава практично субвенционише одмор у Србији одређеним категоријама становништва. Ваучер се може користити закључно са 20. новембром ове године.
Држава је у те сврхе обезбедила три милијарде динара, а на ваучере ће практично моћи да рачуна 300.000 људи који ће тако новац потрошен за летовање оставити у својој земљи. Поред 200.000 нових ваучера у вредности од 15.000 динара, на додатни износ ће моћи да рачуна и оних 100.000 који су се почетком године већ пријавили за ваучере у износу од пет хиљада динара.
Ко има право на ваучер и како пријављивање функционише за Спутњик је објаснио Предраг Станић из Туристичке организације Србије (ТОС).

Ко може да се пријави за ваучер

„Грађани морају да се јаве, односно пријаве за ваучере минимум месец дана од момента када желе да га искористе. Они који су раније узели ваучере од 5.000 могу да конкуришу и да добију додатних 10.000 динара како би укупно имали тих 15.000. За ваучер могу да се пријаве пензионери, незапослени, грађани са платом до 70.000 динара и школарци, односно студенти“.

Право на ваучере, такође, имају корисници права на додатак за помоћ и негу другог лица, ратни војни инвалиди и цивилни инвалиди рата са примањима, која не прелазе 70.000 динара месечно, као и они који се баве пољопривредом у породичном газдинству. То треба да поткрепе одговарајућом документацијом.
Пријаве ће се примати до 15. октобра, а она подразумева и резервацију код угоститеља код којег желе да проведу одмор. Ваучером се не могу плаћати исхрана, пиће, здравствене и друге услуге, боравишна такса, већ само смештаја у трајању од најмање пет ноћења.
На ваучеру је одштампан и назив објекта у коме се он може искористити, а до сада је на листи више од 2.700 таквих, између осталог и у Врњачкој бањи, Сокобањи, Копаонику, Златибору. Досадашње искуство је показало да су најтраженије дестинације бање.
Интерес за ваучере не јењава и сваке године је био велики одзив. Тако је у јануару ове године за 10 дана подигнуто 100.000 ваучера од 5.000 динара чији власници и сада могу да конкуришу за преосталих 10.000 динара.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала