- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђере пао у маратону и испао са Вимблдона, и Крунићева иде кући

© Sputnik / Лола Ђорђевић Ласло Ђере
 Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2022
Пратите нас
Српски тенисер Ласло Ђере елиминисан је са Вимблдона. Од њега је у првом колу бољи био Чилеанац Алехандро Табило који га је савладао после велике борбе у пет сетова – 7:6, 6:2, 1:6, 4:6, 7:6.
Није ово био дан за српског тенисера, а могуће је и да га је на путу ка поразу обесхрабрио изгубљени први сет који је после велике и егал борбе припао Чилеанцу на разлику (8:6), па је у другом био само неми посматрач док га је Табило демолирао – 6:2.
Тргнуо се Ласло у трећем сету и добром пратијом потпуно почистио Чилеанца са терена (6:1), да би у четвртом приказао један од својих најбољих тениса и добрим ударцима у завршници стигао до изједначења – 6:4.
Највећу драму гледали смо у петом сету који је потрајао више од сат времена. Имао је Чилеанац предност од 3:0 у гемовима, чинило се да ће лако тријумфовати, али је онда Ђере заиграо сјајно и брејком у деветом гему сачувао себе у игри.
Потом је меч отишао у чувени супер тај-брејк, а тамо се играло најпре до десет, да би се рулет зауставио на крају на резултату 13:11 у корист Чилеанца. И Табило и Ђере су имали по неколико меч лопти, али је на крају срећнији био Чилеанац.
Поред Ласла Ђереа, учешће на Вимблдону је на старту окончала и Александра Крунић. Српска тенисерка је поражена од Румунке Кирстее у два сета, 7:6, 7:6, а оба пута није имала снаге да јој се супротстави у тај-брејку.
Први је изгубила са 7:5, док је у другом почишћена са 7:1.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2022
СПОРТ
Ђоковић уз мање проблеме прескочио прву препреку
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2022
СПОРТ
Стефан је једном реченицом насмејао Новака до суза /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала