- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Кирјос је био уз Новака, а сада је уз Русе: Разочаран сам, они су јако важни

© AFP 2023 / CARMEN JASPERSENНик Кирјос
Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2022
Пратите нас
Аустралијски тенисер Ник Кирјос познат је као неко са ставом и неко ко се не либи да изнесе своје мишљење, свидело се то некоме или не. Овога пута, Ник је јасно и гласно пружио подршку суспендованим Русима и Белорусима којих неће бити на Вимблдону, што је поражавајуће за спорт.
Кирјос је у прошлости био познат као дежурни критичар Новака Ђоковића, а онда је почетком године био уз Србина када су му забранили због тога што је невакцинисан да се такмичи на Аустралијан опену, после чега је депортован из Мелбурна што је практично био преседан у историји спорта.
И сада је Кирјос причао нешто што се вероватно Британцима и Западу неће допасти, али он је такав. Отворен, другачији, искрен због чега нико не може да буде равнодушан. Или га волите, или га мрзите...
„Моје мишљење је да то није била добра идеја. Забранити Русима да играју Вимблдон. Мислим да је Медведев нешто најбоље што тренутно имамо у спорту. Рубљов, Хачанов и они су јако важни, млади играчи за наш спорт. Када год се скамере укључе желите да видите најбоље што овај спорт може да понуди како би био још бољи. Као неко ко се такмичи са њима и жели да их побеђује, разочаран сам што нису овде. Чудно је видети турнир без Медведева, сви знамо какав је он тенисер и за шта је способан“, истакао је Кирјос.
Центрани терен, Вимблдон - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2022
СПОРТ
Српски дан у Лондону: Ђере „пробија лед“ – све очи упрте у шампиона Новака
Енди Мари на УС опену - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2022
СПОРТ
Британца нико није хтео, а онда му је легенда пружила руку спаса
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала