- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Осмаци полагали тест из матерњег језика, сутра на реду математика

CC0 / Pixabay / Школски задатак
Школски задатак - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2022
Пратите нас
За више од 64.000 ученика осмог разреда почео је тродневни завршни испит, мала матура, а будући средњошколци данас су полагали тест из српског (матерњег) језика. Решења теста биће објављена на порталу „Моја средња школа“.
Осмаци сутра полажу тест из математике а у среду комбиновани тест (хемија, физика, историја, географија, биологија).
Ове године, због дојава о бомбама, број школа у којима је организовано полагање смањен је на 522, од 1.260 колико их је било планирано.
Ресорно Министарство је поручило да ће школе бити безбедне и да је са МУП-ом разрађен оперативни план како би полагање протекло у најбољем реду.
Први пут ове године ученицима је од 10. јуна омогућена припрема за завршни испит и преко функције еВежбаоница на порталу „Моја средња школа“, коју је доступном учинио Завод за вредновање образовања и васпитања.
За две недеље, откако је еВежбаоница доступна осмацима, урађено је више од два милиона задатака, подаци су Министарства просвете.
Листа жеља моћи ће да се поднесе путем портала „Моја средња школа“, уз могућност за неограничени број измена и допуна до 6. јула, док ће се 13. јула на порталу наћи листа распоређених ученика по образовним профилима и смеровима у средњим школама.
И упис у средње школе моћи ће да се обави потпуно електронским путем коришћењем наведеног портала.
Повезивањем са системом здравства, први пут је омогућен и електронски упис за ученике који уписују профиле за које је потребан здравствени преглед, под условом да су га обавили до тренутка подношења електронске пријаве за упис, пренео је Танјуг.
За решавање задатака ученици имају по 120 минута.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала