- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска војска: Ракетирана војна фабрика у Кијеву, грузијске плаћенике стигла казна

© Sputnik / РИА Новости / Уђи у базу фотографијаРуска гарда у Мелитопољу
Руска гарда у Мелитопољу - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2022
Пратите нас
Руске Ваздушно-космичке снаге извеле су напад на погоне војне фабрике „Артјом“ у Швеченковском округу у Кијеву где се производила муниција за украјинске вишецевне ракетне бацаче, саопштило је Министарство одбране Русије.
Напад је изведен са четири високо прецизне ракете ваздушног базирања које су том приликом погодиле мете, а цивилна инфраструктура Кијева није оштећена.
Противваздухопловна одбрана Украјине, распоређена у Кијеву, покушала је да пресретне руске ракете. Украјинске јединице ПРО система С-300 и „бук“ испалиле су преко 10 противавионских ракета. Том приликом су украјински системи „бук“ оборили две ракете које су лансиране из украјинског система С-300. Претпоставља се да је једна ракета пала на стамбени објекат.

У подручју рафинерије нафте у Лисичанску руске јединице су уништиле две диверзантске групе плаћеника које су бројале 14 милитаната. Прву групу су чинили плаћеници из различитих европских држава, а другу само плаћеници из Грузије који су били део такозване „Грузијске легије“.

Ликвидирани грузијски милитани били су умешани у зверска мучења и убиства руске војске код Кијева у марту ове године.

„Министарство одбране Русије има информације о сваком плаћенику који је умешан у злостављање и убиства наше војске. Пронашли смо их и казнили“, саопштило је Министарство одбране Русије.

Руска војска је саопштила да су украјинске снаге изгубиле контролу у правцу Лисичанска.
Током борбених дејстава командант 115. механизоване бригаде украјинске војске изгубио је контролу над својим јединицама што је довело до ненадокнадивог губитка 80 одсто људства и око 70 одсто војне технике 138. батаљона те бригаде.
Руски системи ПВО пресрели су две ракете „точка У“ у подручју Каховке у Херсонској области и ракету испаљену из вишецевног ракетног бацача у подручју Змијског острва. Оборено је 10 украјинских беспилотних летелица. Руска авијација уништила је 24 командна места украјинске војске.
Руска авијација је у протеклом дану током контрабатеријске борбе уништила три украјинска вода вишецевних ракетних бацача „град“, вод хаубица М-777 калибра 155 милиметара, два артиљеријска вода гаубица „гиацинт“ калибра 152 милиметра, као и два вода самоходних артиљеријских система 2С1 „гвоздика“, који су гађали Доњецк и друге градове ДНР.
У Николајевској области високо прецизним оружјем ликвидирано је преко 40 украјинских војника и 12 јединица војне технике.
Руска артиљерија уништила је одред за блокирање украјинске нацистичке формације „Десни сектор“, забрањене у Русији, који је требало да заустави батаљон украјинске 72. механизоване бригаде који је бежао са својих положаја у подручју насељеног места Волчејаровка код Лисичанска.
Крстареће ракате испањене на територију терористичке организације ИД - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2022
РУСИЈА
УЖИВО Заказана седница СБ УН о Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала