- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Торба катарског шеика са милион евра: Принц Чарлс под лупом јавности, могућа и истрага

© AP Photo / Alastair GrantПринц Чарлс
Принц Чарлс - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2022
Пратите нас
После писања британских медија да је принц Чарлс од бившег катарског премијера, шеика Хамада бин Jасима бин Џабер ел Танија, примио торбу са милион евра у готовини, наследник британског трона би могао да се сучи са истрагом Комисије која прати рад хуманитарних организација.
Наиме, „Сандеј тајмс“ је објавио да је принц Чарлс између 2011. и 2015. у три наврата лично примио укупно три милиона евра од катарског шеика.
Резиденција принца Чарлса Кларенс хаус саопштила је да је све било законито — донације шеика су одмах прослеђене једној од добротворних организација и све процедуре су испоштоване.
Средства је примио Добротворни фонд принца од Велса, чији је циљ да „преобрази животе и изгради одрживе заједнице“, додељивањем грантова у областима као што су очување, образовање, здравство и социјална инклузија.
Комисија за праћење хуманитарних организација је, услед позива на потпуну и транспарентну истрагу, саопштила да ће размотрити наводе изнете у медијима како би утврдила да ли је надлежна за покретање истраге, пренео је РТ.
Иначе, донације које је принц Чарлс примио нашле су се у жижи јавности последњих месеци након навода да је једном саудијском донaтору наводно обећано британско држављанство. У Клеренс хаусу тврде да принц Чарлс није са тим био упознат.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала