- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Америка забранила увоз руског злата

© Sputnik / Владимир Астапкович / Уђи у базу фотографијаДан отворених врата у Банци Русије
Дан отворених врата у Банци Русије - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2022
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе су увеле забрану увоза злата из Русије, објављено је на сајту америчког Министарства финансија.

„Забрањен је увоз злата из Русије у САД, са изузетком случајева прописаних законом или уз лиценцу и другу дозволу коју је издала Управа за контролу стране имовине“, наводи се у документу.

Како је прецизирано, забрана се не односи на злато које се налазило ван Русије у време ступања на снагу забране на снагу.

Вашингтон проширио санкциони списак

Како је саопштило америчко Министарство финансија, САД укључују на санкциону листу 115 правних лица из Русије, међу којима и научно-производна предузећа „Свјаз“ и „Алмаз“, Савез добровољаца Донбаса, компанију „Роселектроника“, центар за обуку летачког састава „Чкалов“ и друге.
Министарство финансија САД прецизира да су санкције уведене против предузећа „која су од одлучујућег значаја за војно-индустријску базу Русије“.
На „црној листи“ САД је и руска корпорација „Ростех“, ваздухопловни комплекс „Иљушин“, компаније „Тупољев“, „Камаз“, као и низ правних лица повезаних са њима.
Америка је укључила на санкциону листу и 57 држављана Русије, међу којима и бившег министра одбране Русије Анатолија Сердјукова и ТВ водитељку Тину Канделаки.
Под санкцијама су и генерални директор „Камаза“ Сергеј Когогин, премијер ДНР Виталиј Хоценко, заменик министра просвете Русије Дмитриј Афанасијев и друга лица.
Поред тога, Стејт департмент уводи визна ограничења против 500 руских војних лица и званичника.
Златне полуге израђене у Свердловској области - Sputnik Србија, 1920, 26.06.2022
РУСИЈА
Удар на злато: Г7 жели да лиши Русију 19 милијарди долара прихода
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала