- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Давидовац за Спутњик о преласку у ЦСКА: Добио сам понуду коју нисам могао да одбијем

© Sputnik / Лола ЂорђевићДејан Давидовац
Дејан Давидовац - Sputnik Србија, 1920, 28.06.2022
Пратите нас
Дејан Давидовац направио је овог лета велики трансфер из Црвене звезде у ЦСКА, а нови кошаркаш Армејаца екслузивно за Спутњик говори о изазовима који следе, али и истиче да му је жао што је напустио црвено-беле боје, те да се радује игрању у дресу руског и европског великана.
Давидовац је тренутно са репрезентацијом Србије, али се у јавности и даље говори о његовом преласку у вишеструког шампиона Европе.
Истиче Дејан да му је драго што иде у ЦСКА, али и жао што мора да напусти своју Звезду.

„Потписао сам за један од највећих клубова у Европи, самим тим се осећам одлично. Наставио сам традицију наших играча који су већ носили дрес ЦСКА и драго ми је због тога. Добио сам добру понуду коју стварно нисам могао да одбијем. Са друге стране, жао ми је што сам отишао из Звезде. Али је морало је да се догоди у једном моменту“, каже Давидовац за Спутњик.

Дуго је Дејан носио дрес црвено-белих, а сада се спрема за прво инострано искуство са 27 година. Играма у црвено-белом дресу заслужио је поштовање које добија од навијача. Са Звездом је освојио три АБА лиге, два Купа Радивоја Кораћа, три шампионата Србије и АБА Суперкуп.
„Пет година сам провео у Звезди. То је посебан клуб и за мене, а и генерално је посебан клуб. Сигурно је да ће ми тамо бити другачије, ово ми је први инострани ангажман, изван Србије. Има ту доста ствари које ће ми бити нове и занимљиве“, рекао је Давидовац.
Па се потом и надовезао...
„Ново искуство, ново искушење. Не знам како је играти у иностранству, нисам никада био и радујем се да видим како ће све изгледати“, каже Давидовац.
Како је дошло до тога да Давидовац пређе баш у ЦСКА?
„Право да ти кажем, чуо сам се са тренером у претходном периоду, причали смо и разговарали о томе шта се очекује од мене, каква је ситуација. Рекао ми је да би желео да дођем. Седео сам са агентом, разговарали смо, и рекао сам да бих отишао да пробам, то је ново искушење, јер се ипак ради о једном од највећих клубова у Европи. Нисам превише размишљао“, истиче Давидовац.
Напушта црвено-беле после великог успеха клуба у недавно завршеној сезони.
„Драго ми је што идем после трипле круне, Звезда је то заслужила, сви смо дали свој допринос. Драго ми је што сам освојио толико трофеја, а жао ми је што нисам још и више“, јасан је Давидовац.
Осетио је и он да се у кошаркашким круговима много причало о овом трансферу, многи навијачи су одушељени што ће Давидовациграти у тако великом клубу и истичу да је заслужио искреним односном према Звезди.
„И мени је искрено драго, јесте на прву био хаос, али драго ми је што идем у такав клуб“.
Давидовца у ЦСКА чека Никола Милутинов, добар пријатељ. Да ли су се чули у међувремену?
„Како да нисмо, Милутинов и ја смо приватно добри. Имали смо неколико састанака, али више другарских и пријатељских. А иначе смо на вези стално, знамо се и дружимо дужи низ година. Драго му је што долазим тамо, играћемо заједно. И мени је наравно драго, биће ми много лакше да се навикнем. Биће ми од велике користи. Некако имам утисак да ми се све поклопило“, задовољан је Давидовац.
Тренер Емил Рајковић већ је у интервјуу за Спутњик најавио да ће његов систем одговарати и Давидовцу и Милутинову.
„Имали смо разговоре о битним стварима, рекао ми је да жели да дођем, да се прикључим тиму. Дошли смо до закључка да је то-то“.
Давидовац је прешао у велики клуб, али неће играти Евролигу наредне сезоне, на шта је и навикао можемо рећи.
„Играо сам четири године Евролигу, ове године нећу играти. Размишљао сам и у том смеру, али ипак је ЦСКА - ЦСКА. Сигурно ће бити велика конкуренција, али то је на мени – колико се будем трудио, тренирао, играо добро... Даћу све од себе“.
Репрезентација је посебна тема.
А доскорашњи кошаркаш Звезде не крије задовољство што је део националног тима и да се томе радује.
„Супер је генерално, атмосфера је одлична, тренирамо, спремамо се за наредне две утакмице, размишљамо само о Летонији, спремамо се у Нишу. Сви дајемо све од себе да добијемо ова два меча. О Пешићу не треба трошити речи, сви знамо шта је урадио у каријери, много ћемо научити од њега. Генерално сам се радовао што сам добио позив и што сам дошао овде. Европско првенство? То ми делује далеко, изашли смо тек из клупске сезоне, фокусирам се на ове наредне две утакмице, па онда следи одмор, па ћемо видети шта и како даље“, закључује Давидовац јављање за Спутњик.
Емил Рајковић - Sputnik Србија, 1920, 27.06.2022
СПОРТ
ЕКСКЛУЗИВНО Тренер ЦСКА за Спутњик открива зашто је довео Давидовца и какви су планови клуба
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала